monitorulcj.ro Menu
Ştiri din Transilvania

Vă era dor să călătoriți cu trenul? Cum se vor ocupa locurile în vagoane? CFR anunță repunerea în circulație a zeci de trenuri

Zeci de trenuri suspendate în lunile martie și aprilie vor fi repuse în circulație.

va-era-dor-sa-calatoriti-cu-trenul-cum-se-vor-ocupa-locurile-in-vagoane-cfr-anunta-repunerea-in-circulatie-a-zeci-de-trenuri

Un număr de 21 de trenuri Regio şi InterRegio care au fost suspendate temporar în lunile martie şi aprilie, ca urmare a aplicării măsurilor de prevenire şi control a răspândirii virusului SARS-CoV-2, vor fi repuse în circulaţie în următoarea perioadă, cele mai multe dintre ele urmând să circule din data de 9 iunie, a anunţat, miercuri, CFR Călători. Totodată, din 3 iunie, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare creşte de la 10 la 20 de zile, după ce a fost redusă pe perioada stării de urgenţă.

CITEȘTE ȘI:


CFR Infrastructură, făcută PRAF! Peste 1.000 de restricții de viteză în țară, între Cluj-Napoca și Dej se circulă cu viteza melcului de livadă
 

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, începând de marţi, 9 iunie, vor fi repuse în circulaţie şase trenuri InterRegio şi zece trenuri Regio, astfel:

IR 144 Cluj Napoca - Oradea
IR 143 Oradea - Cluj Napoca

IR 1657 Bucureşti Nord - Bacău
IR 1812 Timişoara Nord - Sibiu
IR 1818 Timişoara Nord - Târgu Mureş
IR 1819 Târgu Mureş - Timişoara Nord
R 5701 Suceava - Ilva Mică
R 5704 Ilva Mică – Suceava
R 2381 Simeria – Săvîrşin
R 2386 Săvîrşin – Simeria
R 3745 Arad – Sântana
R 3746 Sântana – Arad
R 2203 Arad – Curtici
R 2206 Curtici – Arad
R 2205 Arad – Curtici
R 2208 Curtici - Arad


De asemenea, de miercuri, 10 iunie, îşi vor relua circulaţia trenurile IR 1658 şi IR 1811, pe rutele Bacău - Bucureşti Nord, respectiv Sibiu - Timişoara Nord, iar de sâmbătă, 13 iunie, trenurile Regio R 5581 Vereşti - Botoşani, R 5566 Suceava Nord - Botoşani şi R 5584 Botoşani - Vereşti.

Cum se va desfășura călătoria cu trenul?

De asemenea, de miercuri, este permis familiilor şi persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate în vagoanele de tren, iar persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor trebui să cumpere locuri distanţate. De asemenea, la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe toată durata călătoriei.


CFR recomandă călătorilor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, precum şi cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. Pasagerii sunt sfătuiți să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

CITEȘTE ȘI:


Andante, Andante! Trenul de mare viteză între Cluj-Napoca și Oradea, în ritmul de melc al CFR