Ştiri din Transilvania

Cu festivalurile anulate, un ochi râde, altul plânge. Cât urmează să piardă Clujul în 2020?

Rând pe rând, toate festivalurile din Cluj au fost anulate. Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a explicat ce impact va avea anularea marilor evenimente.

cu-festivalurile-anulate-un-ochi-rade-altul-plange-cat-urmeaza-sa-piarda-clujul-in-2020 cu-festivalurile-anulate-un-ochi-rade-altul-plange-cat-urmeaza-sa-piarda-clujul-in-2020

„Un ochi râde, un ochi plânge. Haideți, să vedem partea plină a paharului, legată de faptul că Festivalul Internațional de Film Transilvania va fi organizat în acest an, un alt eveniment major de talie europeană și mondială. În privința Untold, Electric Castle sau Jazz in the Park, din nefericire nu-i vom avea la Cluj pe admirabilii tineri, cu energia lor pozitivă, ne vor lipsi. Dar, îi vom avea la anul!”, a declarat edilul, într-o intervenție la o emisiune televizată.

Financiar, este o mare pierdere. Primăria avea câteva milioane de lei din impozitul pe spectacole, în economia locală, undeva între 30-50 milioane de euro rămâneau după festivalurile care aveau loc la Cluj-Napoca. Anul acesta, acești bani nu vor fi în economia locală pe orizontală. În consecință, și noi, autoritățile locale, vom avea mai puține resurse. Tot răul spre bine, la anul ne vom distra dublu, așa cum știm foarte bine să o facem aici, la Cluj”, a mai spus Emil Boc.


Reamintim, că patru festivaluri din Cluj au fost anulate în cursul zilei de marți. Este vorba despre Untold, Electric Castle, /Form Days şi Jazz in the Park. Totul din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor de așa-zisa „distanțare socială”.

CITEȘTE ȘI:


TOATE FESTIVALURILE mari din Cluj au fost ANULATE! Organizatorii UNTOLD AU FĂCUT ANUNȚUL
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter