Ştiri din Transilvania

Testare COVID-19 GRATUITĂ pentru 2.000 elevi și profesori

Aproximativ 2000 de persoane – elevi, personal didactic și nedidactic, dar și personal medical școlar din mai multe școli vor fi testate COVID-19 în contextul reîntoarcerii în școli din 2 iunie.

Testare COVID-19 GRATUITĂ pentru 2.000 elevi și profesori Testare COVID-19 GRATUITĂ pentru 2.000 elevi și profesori

Acțiunea reprezintă o inițiativă locală și are loc în cadrul unei colaborări între Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Alba. Această campanie este parte a proiectului pilot de testare prin metoda pooling ce se derulează în Alba Iulia. Kit-urile de testare necesare sunt asigurate de Primăria Alba Iulia, astfel finanțarea integrală a demersului este susținută de la bugetul local.

„Reluarea cursurilor pentru o parte din elevi, cei aflați în clasele de final de ciclu de învățământ, trebuie să se întâmple în condiții de maximă siguranță a sănătății. Atenția elevilor și profesorilor trebuie să se îndrepte doar către educație, iar pentru asta, e responsabilitatea noastră să creăm un climat sigur. Mă bucur că partenerii noștri, DSP Alba și IȘJ Alba, vor derula această campanie, și astfel, alături de măsura distrbuirii măștilor de unică folosință, a amplasării de dozatoare cu dezinfectanți pentru mâini, dezinfecția suprafețelor și claselor totul va fi fără probleme de sănătate.” Voicu PAUL, viceprimar cu atribuții de primar


Testarea este gratuită și benevolă și se va derula pe durata a câtorva zile, anterior datei de 2 iunie. Inspectoratul Școlar Județean Alba se va ocupa de organizare, reprezentanții IȘJ urmând să comunice unităților de învățământ data și locațiile unde se va face efectiv recoltarea probelor. Aceasta reprezintă o procedură simplă și sigură, care constă practic în prelevarea unui exudat nazo-faringian cu ajutorul unui bețișor medicinal steril, de unică folosință. Procedura va fi realizată de personal medical din cadrul DSP Alba. În situația în care vor fi depistate cazuri pozitive, acestea vor fi comunicate direct de către personalul DSP Alba iar cele negative vor fi comunicate de către reprezentanții IȘJ Alba.

CITEȘTE ȘI:


Aproape 2.000 de dascăli fără acces la tehnologie vor primi tablete până în septembrie

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter