Electric Castle

O vară fără UNTOLD, Electric Castle și TIFF. Cum sunt afectați clujenii de marile festivaluri?

Un grup de cercetători studiază festivalurile care se bucură de popularitate și care au loc de ani buni în Cluj-Napoca sau în apropiere: Untold, Electric Castle și TIFF.

O vară fără UNTOLD, Electric Castle și TIFF. Cum sunt afectați clujenii de marile festivaluri?, sursă foto: Untold O vară fără UNTOLD, Electric Castle și TIFF. Cum sunt afectați clujenii de marile festivaluri?, sursă foto: Untold

Ovidiu Moisescu, conferențiar universitar în cadrul departamentului de Marketing al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, a lansat un sondaj de opinie online pentru a afla cum sunt afectați clujeni de festivalurile care au loc anual în Cluj-Napoca.

„Dacă tot va fi o vară fără TIFF, Electric Castle sau Untold la Cluj, vă invit pe toți cei care ați fost anul trecut (la oricare dintre cele trei festivaluri) să vă aduceți aminte cum a fost. Sau, dacă nu ați fost, dar locuiți în zona metropolitană Cluj-Napoca, vă invit să vă exprimați opinia privind impactul acestor festivaluri asupra comunității în care trăiți”, este apelul lui Ovidiu Moisescu.


Cum resimt clujenii derularea marilor festivaluri din orașul lor?

În urmă cu doi ani, Moisescu a realizat un studiu amplu privind festivalurile Untold și Electric Castle, axat pe analiza satisfacției participanților și a cheltuielilor lor. Subiectul a fost redat pe larg în presa locală de atunci, însă majoritatea jurnaliștilor au vrut să știe mai multe despre impactul festivalurilor din Cluj-Napoca asupra comunității locale.

„Nu am putut da atunci un răspuns cuprinzător, motiv pentru care în acest an am demarat un nou studiu în care accentul este pus nu doar pe analiza participanților, ci și pe felul în care clujenii resimt derularea Untold și TIFF în orașul lor. Am pregătit în acest sens un chestionar adresat tuturor clujenilor, indiferent dacă au participat sau nu la cele două festivaluri majore organizate anual în Cluj-Napoca (mai puțin anul acesta, evident)”, explică Ovidiu Moisescu.


„Pentru a avea o imagine corectă a modului în care clujenii văd cele două festivaluri, felul în care acestea îi afectează, respectiv măsura în care ei susțin organizarea celor două festivaluri în oraș, am pregătit un chestionar online care mi-aș dori să ajungă la un număr cât mai mare de clujeni. Este de la sine înțeles că în urma răspunsurilor voastre va fi elaborat un raport prietenos care va fi făcut public. Totuși, toate răspunsurile voastre vor rămâne anonime și vor fi utilizate exclusiv în scopuri de cercetare”, mai spune profesorul universitar.

Se caută răspunsuri din partea tuturor clujenilor, indiferent dacă au participat sau nu la festival

„Căutăm răspunsuri atât din partea participanților, cât și din partea localnicilor care nu au participat la aceste festivaluri, dar care percep impactul lor asupra comunității din care fac parte. În acest chestionar nu există răspunsuri corecte sau greșite. Nu căutăm și nu așteptăm anumite răspunsuri din partea ta. Suntem interesați doar de răspunsurile și părerile tale sincere. Toate răspunsurile tale vor rămâne anonime și vor fi utilizate exclusiv în scopuri de cercetare. Promitem să scriem un raport foarte prietenos al studiului și să îl facem public”, transmite grupul de cercetători de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.


Sondajul online poate fi accesat și completat AICI.

CITEȘTE ȘI:


Câți bani ar pierde Clujul, dacă UNTOLD, Electric Castle și TIFF vor fi anulate?

 

Cum ar putea arăta TIFF 2020? Scaune așezate la 2 metri distanță, spectatorii, obligatoriu cu mască

 


Ne distrăm la UNTOLD și Electric Castle în 2020? „În cadrul legal actual, NU pot fi organizate!”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter