Ştiri din Transilvania

Campionat de făcut pizza, în Oradea. Povestea românului care pus țara noastră pe harta competiției.

Mainardi Food și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează în premieră prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024.

Mainardi Food și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează în premieră prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024/ Foto: pixabay.com Mainardi Food și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează în premieră prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024/ Foto: pixabay.com

 

 


Mainardi Food și Asociația Pizzerilor Napoletani din Oradea organizează în premieră prima ediție de „Mainardi Pizza Cup” 2024 în parteneriat cu Restaurant Corsarul.

 


Potrivit organizatorilor, concurenții au la dispoziție 15 minute să pregătească, coace, curăța și prezenta pizza. Pizza trebuie să fie prezentată chiar de concurent. Fiecare concurent face simultan o pizza la alegere.

Punctele sunt acordate pentru pregătirea pizza și munca și ordinea pe tejghea și în cuptor, timpul și gradul de coacere, combinația de ingrediente și arome, aspectul pizza finită, precum și prezentarea pizza și impresia generală.


Cristian Meleacă, pizzaiolo la Restaurant Corsarul, calificat în finala Caputo Pizza Cup din 2023

Chef Eugen Pocian și Cristian Meleaca, Pizzaiolo de la Restaurantul Corsarul Oradea, au participat la concurs în anul 2023 și ca membrii echipei Mainardi Pizza, câștigând primul loc la categoria de echipe. Chef Eugen Pocian și Cristian Meleaca, pizzaiolo la Corsarul au ajuns în finala de la Napoli Caputo Pizza Cup 2023 – Campionatul Mondial Pizza Chef, potrivit bihorjust.ro

Până la prezența în finală, unde au participat circa 300 de concurenți, Cristian, pregătit de către Eugen Pocian, Executive Chef și Owner Restaurant Corsarul, a trecut de două etape de calificare. Prima s-a desfășurat în luna aprilie 2023 în Slovenia, iar cea de-a doua a avut loc la începutul lunii mai în Croația, unde Cristian s-a clasat pe primul loc cu creația sa Pizza Dolce Vita, ce a avut ca ingrediente Mozzarella Fior di Latte, Prosciutto cotto, zucchini, fistic, dulceață de ardei iuți (realizată chiar de Chef Eugen Pocian) și busuioc, asigurându-și astfel prezența în finala de la Napoli. La rândul său, Chef Eugen Pocian a făcut parte din juriul celor două etape de calificare.


Cristian Meleacă și-a început cariera în anul 1999, lucrând în mai multe pizzerii din Oradea. El a decis să se specializeze în acest domeniu și a ajuns în Italia, țară în care a lucrat timp de 8 ani într-o pizzerie dintr-o stațiune de la malul mării, învățând de la câțiva maeștri pizzari italieni. S-a reîntors în România în 2010 și a început să lucreze la Restaurant Corsarul din Oradea, unde se află și în prezent. Cea de-a douăzecea aniversare a Trofeului Caputo a depășit toate așteptările, atât în ​​ceea ce privește calitatea concurenților, cât și numărul lor.22 de țări au fost în competiție, cei mai mulți fiind din SUA, Coreea, Japonia și Taiwan.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

La fiecare 3 secunde, românii comandă o pizza. Cluj-Napoca e printre orașele în care se mănâncă cel mai mult.

Pizza, în topul preferinţelor clujenilor pe timp de caniculă. Peste 1.000 de produse vândute zilnic

Ultimele Stiri
abonare newsletter