Ştiri din Transilvania

Se redeschide circulația pe Transalpina. Intervenție pentru deszăpezire pe cel mai înalt traseu din România.

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire pe Transalpina pentru a pregăti redeschiderea unuia dintre cele mai spectaculoase trasee montane din țară.

Primele intervenții din acest an pe Transalpina, pentru redeschiderea traseului montan/Foto: CNAIR Facebook.com Primele intervenții din acest an pe Transalpina, pentru redeschiderea traseului montan/Foto: CNAIR Facebook.com

 

 


Au început lucrările de curăţare a DN 67C (Transalpina).  Pe alocuri, zăpada depășește câțiva metri înălțime.

Primele intervenții din acest an pe Transalpina

Șoseaua va fi deschisă circulaţiei după încheierea acțiunilor din teren și o verificare suplimentară, potrivit reprezentaților de la direcția de drumuri,


„Pentru a evalua corect situația pe DN 67C, Transalpina, sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, am decis ca utilajele de deszăpezire să acționeze pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă, până în zonele cunoscute de noi ca fiind mai problematice.

Intervenții pentru deszăpezire pe Transalpina/Foto: CNAIR Facebook.com

Dacă acțiunea se poate desfășura în siguranță vom continua activitatea și vom deschide circulația rutieră pe acest sector. Decizia de deschidere a circulației se poate lua numai în baza unor verificări amănunțite făcute de către specialiștii în siguranță rutieră din cadrul CNAIR și numai atunci când circulația se poate face în siguranță", a declarat Directorul Regional al DRDP Craiova, Calin Cosmin.


Circulaţia pe Transalpina și Transfăgărășan a fost închisă din noiembrie anul trecut din cauza condiţiilor meteorologice nevaforabile specifice perioadei de iarnă. 

În decembrie 2023, Ministerul Transporturilor modifica Regulamentul pentru cele mai frumoase drumuri din România, pentru a permite redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine care se închid toamna și se redeschid la începutul verii.


CITEȘTE ȘI: 
Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

Actualul Regulament, actualizat în 2021 prevede închiderea completă a sectoarelor Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă (Transfăgărășan) și Rânca-Obârșia Lotrului (Transalpina) între 20 octombrie și 30 iunie, în funcție de condițiile meteo, dar nu permite și o redeschidere temporară a tronsoanelor închise dacă după închiderea circulației vremea se îmbunătățește semnificativ, potrivit unui proiect de ordin comun al ministrului Transporturilor și Internelor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel mai spectaculos drum din România ar putea să rămână deschis aproape tot anul. CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate pentru modernizarea Transfăgărășanului.

Circulația pe Transfăgărășan și Transalpina ar putea fi redeschisă iarna. Regulamentul pentru cele mai spectaculoase drumuri din România, modificat

Ultimele Stiri
abonare newsletter