Ştiri din Transilvania

Un bărbat de 74 de ani din Alba, prădat de 94.000 de lei. Victima, înșelată prin intermediul unei escrocherii cibernetice.

Un bătrân din Alba a rămas fără 94.000 de lei după ce a fost convins să contribuie la „susținerea financiară a țării” prin intermediul unei noi metode de înșelăciune.

Un vârstnic din Alba, jefuit de 94.000 de lei/Foto: pexels.com Un vârstnic din Alba, jefuit de 94.000 de lei/Foto: pexels.com

 

 


Un bărbat de 74 de ani din Alba a fost prejudiciat cu 94.000 de lei, după ce persoane care au pretins că sunt reprezentanţi ai „platformei de protejare a populaţiei Românei de viitoarele dificultăţi financiare” l-au convins să instaleze pe telefon o aplicaţie cu ajutorul căreia au obţinut controlul asupra dispozitivului, potrivit IPJ Alba.

 


„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prezintă un nou caz de fraudă informatică, ce a avut drept consecinţă prejudicierea unei persoane în vârstă de 74 de ani cu suma de 94.000 de lei. 

CITEȘTE ȘI: 
Victime ale înșelăciunilor online. Cum pierd bani românii cu un simplu „LIKE”?

Aceasta s-a adresat poliţiei la data de 12 februarie 2024 şi a sesizat faptul că, în perioada 21 ianuarie – 9 februarie 2024, persoane necunoscute, pretinzând că sunt reprezentanţi ai platformei de protejare a populaţiei Românei de viitoarele dificultăţi financiare, l-au contactat telefonic şi l-au îndemnat să trimită o sumă de bani, la alegere, pentru susţinerea financiară a ţării, urmând ca în urma acestui demers să obţină şi beneficii financiare, sub forma unor dividende”, potrivit sursei citate.


Pentru a avea posibilitatea să încaseze aşa-zisele dividende, vârstnicul a fost convins să-şi instaleze pe telefon o aplicaţie cu ajutorul căreia escrocii au obţinut controlul asupra dispozitivului său.

„Următorul pas făcut de escroci a fost efectuarea a două tranzacţii, în valoare totală de 94.000 de lei, din contul de economii al vârstnicului către alte două conturi necunoscute acestuia”, arată Poliția Română. 


În cauză, poliţiştii au deschis o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victime ale reclamelor de pe rețelele sociale. Noi metode de înșelăciune în mediul online, prin intermediul fraudelor din investiții.

abonare newsletter