Ştiri din Transilvania

Polițist local, trimis în judecată pentru că ar fi torturat un om până la moarte. Medic legist: „Moartea victimei a fost violentă”.

Unul dintre poliţiştii locali care în luna iunie ar fi bătut un bărbat în Arad, care a murit ulterior, a fost trimis în judecată pentru tortură urmată de moartea victimei. În prezent, polițistul este arestat preventiv.

Polițist local trimis în judecată pentru tortură / Foto: pixabay.com Polițist local trimis în judecată pentru tortură / Foto: pixabay.com

 

 


Procurorii au informat, joi, că poliţistul local în vârstă de 29 de ani care ar fi torturat un om, care apoi a murit, va fi judecat de Tribunalul Arad.

 


Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, în 14 iulie, administratorul unei case de schimb valutar din Piaţa Gării a sesizat telefonic Poliţia Locală despre comportamentul agresiv al unui bărbat ce consuma substanţe halucinogene din pungă şi agasa trecătorii, scrie agerpres.ro.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai populare METODE DE TORTURĂ din România Medievală

 


La scurt timp, a intervenit un echipaj format din trei poliţişti locali, „care după ce au imobilizat şi încătuşat persoana vătămată prin folosirea forţei fizice, a condus-o la sediul D.G.P.L Arad, în vederea identificării şi sancţionării contravenţionale”.

L-au bătut în timp ce era încătușat

Procurorii arată că la sediul Poliţiei Locale, doi dintre membri echipajului l-au bătut pe bărbat, care era încătuşat.


„Agentul L. F-N i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu piciorul în zona capului, iar agentul G.C. i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu piciorul în partea posterioară, înainte ca aceasta să fie condusă în sediu, aspecte surprinse de către camerele de supraveghere video instalate pe exteriorul clădirii. Ulterior, persoana vătămată, încătuşată cu mâinile la spate a fost condusă de către agentul L. F-N în incinta sediului, într-un birou care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video. În interior, agentul L F-N, a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, iar aceste aspecte au fost înregistrate de camerele de supraveghere video instalate în incinta sediului. Din imagini se poate observa că agentul L avea în mâna dreaptă un obiect, care posibil să facă parte din dotarea acestuia, respectiv o tonfă”, arată comunicatul.

La solicitarea unui alt poliţist, a sosit o ambulanţă, iar bărbatul bătut a fost luat cu targa şi dus la spital, unde a murit a doua zi.


„Moartea victimei a fost violentă”

Iniţial, s-au făcut cercetări pentru ucidere din culpă şi s-a dispus efectuarea necropsiei, iar medicii legişti au constatat că „moartea victimei a fost violentă”. S-a constatat că victima suferise o intoxicaţie acută cu o substanţă neidentificată, dar şi faptul că avea „leziuni traumatice externe, care au putut fi produse prin lovire cu şi de corpuri dure/planuri dure”.

CITEȘTE ȘI:
Top 10 MELODII folosite de CIA pentru TORTURAREA suspecţilor

 

Moartea numitului M. M.-V. a fost violentă. Ea s-a datorat şocului traumatic ca urmare a traumatismului cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală, şi toracic cu leziuni de contuzie ale mediastinului, pericardului şi cordului, urmate de ruptură de cord, cu hemopericard consecutiv, cu evoluţie rapid agravată de tulburările cascadei de coagulare a sângelui, survenite la un organism târât, cel mai probabil pe fondul de intoxicaţie etanolică acută, cu sindrom de hepatocitoliză prin necroză de coagulare hepatocitară şi acidoză metabolică severă cu alterarea consecutivă a hemostazei fiziologice. 

Leziunile traumatice externe descrise în conţinutul constatărilor preliminare au putut fi produse prin loviri multiple repetate, cu corpuri dure şi contondente, posibil şi cu un corp contondent de formă cilindrică alungită, în condiţiile care vor fi stabilite de organele de anchetă. Opinăm faptul că leziunile traumatice descrise la nivelul capului la examenul intern, la nivelul toracelui, pericardului şi cordului au legătură de cauzalitate conjugată sau complexă prin factori concuratori cu mecanismul tanatogenerator atât prin patologia preexistentă (epicardită cronică, lipomatoză miocardică, infarct miocardic cu schiţă de ţesut de granulaţie) agravată de o intoxicaţie etanolică acută cu sindrom de hepatocitoliză şi stare de acidoză metabolică severă cu alterarea hemostazei fiziologice la momentul prezentării pacientului în unitatea de primiri urgenţe, cât şi prin complicaţiile determinate de leziunile traumatice suferite (hemoragie meningo-cerebrală, ruptură de cord şi hemopericard consecutiv)", se precizează în documentul emis de medicii legişti.

În luna octombrie, familia victimei a anunţat că cere în instanţă despăgubiri morale de un milion de euro de la Primăria Arad, în subordinea căreia se află Poliţia Locală. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Eram în cușcă, unii se izbeau cu capul de pereți încercând să se sinucidă” Un clujean vorbește despre tortura psihică și munca forțată din închisorile chineze

Soacra lui Cătălin Cherecheş rămâne în arest preventiv. Socrul trece în arest la domiciliu. Cei doi au fost trimiși în judecată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter