Ştiri din Transilvania

Cadavru deshumat în Arad, la trei ani de la moartea unei femei cu diagnostic COVID-19. „Nici nu ştiu dacă a fost ea în acel sac negru sigilat”.

Cadavrul unei femei din Arad decedate în urmă cu trei ani în spital, unde i s-a pus diagnosticul de COVID-19, a fost deshumat de anchetatori. Familia crede că pacienta a fost tratată greșit de medici, fără a fi infectată cu virusul pandemic.

Decese cauzate de Covid-19/Foto: IGSU Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România Facebook.com Decese cauzate de Covid-19/Foto: IGSU Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, România Facebook.com

 

 


În Arad, vineri dimineață, anchetatorii au deshumat, la cererea familiei, cadavrul unei foste profesoare de matematică, care a murit în decembrie 2020 la spital, la vârsta de 75 de ani. 

 

Familia nu știe pe cine a înmormântat

La vremea respectivă, din cauza protocoalelor stricte din pandemie, familia nu a putut să-i facă o înmormântare conform obiceiurilor. Familia s-a plâns că nici nu a ştiut pe cine a înmormântat, cadavrul fiind sigilat în permanenţă.


În martie 2021, familia a depus plângere penală împotriva medicilor, considerând că Ileana Sîrbu a primit un complex de medicamente pentru COVID-19, în condiţiile în care nu ar fi fost infectată cu SARS-CoV-2.

„Am simţit o durere cumplită să nu pot să îmi înmormântez soţia cum e obiceiul, să nici nu ştiu dacă a fost ea în acel sac negru sigilat. Totul în condiţiile în care nu credem că a avut COVID. Nimeni din familie nu a avut infecţia, nici eu, care dormeam cu ea în pat. De fapt, soţia mea a fost internată pentru o altă afecţiune, una uşoară. 


CITEȘTE ȘI: 
DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Din momentul în care a ajuns la spital, nu ne-au permis să luăm legătura nici măcar telefonic. La un moment dat, medicii ne-au spus că starea ei s-a agravat pentru că are COVID-19. A decedat intubată, deşi am aflat ulterior chiar de la personalul medical, avea saturaţia de oxigen de aproximativ 95 la sută şi nu se impunea această procedură”, potrivit mărturiei depuse de soț, conform Agerpres.ro

Familia a cerut o anchetă la scurt timp după deces şi a insistat pentru deshumare încă de la începutul anului 2021, însă atunci procurorii au respins cererea. După aproape trei ani, procurorii au decis că se impune deshumarea pentru clarificarea cauzelor decesului.


În pofida diagnosticului pus de medici în 2020, expertiza medico-legală efectuată ulterior nu a putut stabili dacă pacienta a avut sau nu COVID-19, astfel că experţii au considerat că se impune deshumarea în vederea prelevării de probe biologice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

DNA cere ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, în dosarul achiziției de vaccinuri anti-COVID

Ultimele Stiri
abonare newsletter