Ştiri din Transilvania

Bâlea Lac pe harta mondială turistică: Hotelul de Gheață, În Topul Atracțiilor de Iarnă (P)

„Am dat startul pregătirilor pentru sezonul 2023-2024”.

Foto: Hotel of Ice Bâlea Lac Foto: Hotel of Ice Bâlea Lac

 

 


Recent, prestigioasa publicație britanică The Standard a inclus Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac într-un onorant top mondial al locurilor șie xperiențelor de iarnă unde se pot trăi cele mai memorabile aventuri (îna afara stațiunilor de schi).

 


Începând cu sejururile în zone muntoase extrem de izolate din centrul Islandei (munții Kerlingarfjöll), perfecte pentru amatorii de drumeții sălbatice, admirat aurora boreală și cerul înstelat, aventurile finlandeze cu sănii trase de reni în căutarea lui Moș Crăciun și cazare în căsuțe din copaci, la croaziere norvegiene unde se vor bucura de viața sălbatică nordică, o plimbare cu sania trasă de câini și multe alte experiențe polare, la excursia pe continentul alb în Argentina, o adevărată oportunitate pentru observarea pinguinilor, albatroșilor, balenelor sau delfinilor, în mediul natural, vizitarea celui mai sudic oraș al planetei – Ushuaia și până la o călătorie epică cu trenul prin munții stâncoși ai Canadei, sunt experiențe de iarnă ce constituie alegeri deosebite pentru o vacanță memorabilă.

Referindu-se la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, jurnaliștii britanici consideră că ineditul obiectiv și experiența trăită aici de turiști reprezintă piesa de rezistență a unui pachet ce cuprinde un tur ale celor mai pitorești orașe medievale ale României, vizitarea Castelului lui Dracula de la Bran, participarea la curse de sănii trase de câini husky în Munții Harghitei, vizitarea capitalei României etc.


Ultima noapte a sejurului în ținutul lui Dracula va fi petrecută în camerele Hotelului de gheață la Bâlea Lac, unde se va putea ajunge doar după un drum cu telecabina.

Nu vor lipsi plimbările cu snowmobilul, distracția pe pista de tubing sau la săniuș, o cină cu patru feluri de mâncare, servită pe o masă de gheață.


Vă informăm cu mare bucurie că am început pregătirile pentru startul sezonului 2023 – 2024 al proiectului Hotel of Ice Bâlea Lac.

Avem increderea că, atunci când condițiile meteorologice vor fi potrivite pentru acest demers și straturile de zăpadă și gheață de la Bâlea Lac vor fi suficient de groase, vom putea începe ridicarea celui de-al șaptesprezecelea Hotel de Gheață, construcție inedită ce a devenit, în ultimele  decenii, un adevărat simbol al sezoanelor de iarnă în cea mai cunoscută căldare glaciară a Munților Făgăraș.


Chiar dacă mai sunt încă de rezolvat destul de multe chestiuni organizatorice și nu lipsesc nici unele incertitudini independente de planurile și dorințele noastre, am reușit crearea unei strategii pe care ne-o dorim pusă în practică, astfel încât să putem aduce un număr cât mai mare de turiști străini în România, o nouă bucurie celor care ajung în iarna aceasta la Bâlea Lac.

În sezoanele de iarnă, Hotelul de Gheaţă , Biserica de Gheaţă şi igluurile s-au construit în căldarea glaciară a lacului Bâlea (în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac), din „cărămizi” de gheaţă decupate de pe suprafaţa lacului şi zăpadă, întărită ulterior datorită amestecului cu apa şi temperaturilor scăzute.

Atât Hotelul de Gheaţă cât şi Biserica de Gheaţă sunt obiective unice în regiunea centrală şi de sud – est a Europei.

În scurt timp, vom reveni cu mai multe detalii despre tema de promovare propusă  de proiectul de marketing turistic pentru România pentru  noul sezon a Hotelui de gheață de la Bâlea Lac care va începe în curând”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ibiza din Munții Făgăraș: Corona Winter Camp la Hotelul de Gheață

Etichete: balea lac gheata hotel
Ultimele Stiri
abonare newsletter