Ştiri din Transilvania

Socrii primarului Cătălin Cherecheș rămân în arest preventiv. Decizia instanței, definitivă

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, rămân în arest preventiv în dosarul mitei pentru un judecător.

Arest preventiv pentru socrii primarului Cătălin Cherecheș/Foto: Depositphotos.com Arest preventiv pentru socrii primarului Cătălin Cherecheș/Foto: Depositphotos.com

 

 


Socrii primarului băimărean Cătălin Cherecheș sunt acuzați de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl vizează pe edil.

 


Curtea de Apel Târgu Mureş a respins, luni, ca nefondate contestaţiile formulate de către cei doi inculpaţi faţă de decizia instanţei de fond care a dispus plasarea lor în arest preventiv, dar şi cererile celor doi de înlocuire a arestului preventiv, potrivit Agerpres.ro Decizia este definitivă.

Flagrant DNA la Cluj

Socrii primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost reținuți pentru 24 de ore, joi, de procurorii DNA, în cazul acestora fiind dispusă ulterior măsura arestului preventiv.


Soacra primarului Cherecheș ar fi fost prinsă în flagrant, săptămâna trecută, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție al ginerelui său, pe data de 24 noiembrie, la Curtea de Apel Cluj.

Procurorii au găsit asupra soacrei suma de 50.000 de euro care ar fi urmat să fie dată judecătoarei ca tranșă dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro.


Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obține o condamnare mai blândă pentru fiul ei.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.


Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: 
Curtea de Apel Cluj: Judecătoarea care a refuzat mita în cazul primarului Cătălin Cherecheș „dezminte categoric” raporturile de rudenie cu familia inculpatului

Mai mult, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora judecătoarea Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan și soția primarului de Baia Mare, Tabita Gliga, sunt verișoare de gradul trei.

Potrivit unei informări făcute de Curtea de Apel Cluj, judecătoarea Georgiana-Rodica Farcaș-Hîngan, cea care a refuzat mita în cazul Cherecheș, a „dezmințit” presupusele relații de rudenie cu persoanele vizate în denunț.

Socrii primarului Cătălin Cherecheș au fost reţinuţi de procurori, iar Tribunalul Mureş, ca instanţă de fond, a admis cererea anchetatorilor şi a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Curtea de Apel Cluj: Judecătoarea care a refuzat mita în cazul primarului Cătălin Cherecheș „dezminte categoric” raporturile de rudenie cu familia inculpatului

Soacra primarului Cătălin Cherecheș, reținută de procurorii DNA

Flagrant DNA la Cluj. Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, prinsă în timp ce intermedia o mită pentru o judecătoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter