Ştiri din Transilvania

Descoperire arheologică impresionantă. Vase vechi de peste 4.000 de ani, într-un sit din județul Harghita

Mai multe vase vechi de peste 4.000 de ani au fost descoperite în județul Harghita de o echipă de cercetători.

Vase vechi de peste 4.000 de ani / Foto: MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni Vase vechi de peste 4.000 de ani / Foto: MNCR - Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

 

 


Mai multe amforete şi vase vechi de peste 4.000 de ani au fost descoperite, recent, în situl Păuleni - Ciuc Dâmbul Cetăţii din judeţul Harghita, de către o echipă de cercetători de la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni (MNCR) din Sfântu Gheorghe.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, obiectele datează din epoca bronzului mijlociu şi aparţin culturii Ciomortan - Costişa.


„Echipa de specialişti din cadrul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni desfăşoară săpături arheologice anual la situl de la Păuleni - Ciuc Dâmbul Cetăţii, judeţul Harghita, ce au ca rezultat un patrimoniu valoros. Chiar în aceste zile au fost descoperite mai multe amforete şi vase aparţinând culturii Ciomortan - Costişa, cu o vechime de 4.200 - 4.100 de ani, perioada epocii bronzului mijlociu”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a muzeului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O nouă descoperire a arheologilor clujeni, în castrul roman de la Sutor. Zidurile unei garnizoane militare, aduse la lumină.

Un arheolog de la Cluj a murit la 24 de ani! „Avea un bun simt ieșit din comun, prea mult pentru omenirea noastră”

abonare newsletter