Ştiri din Transilvania

Colete cu ţigări de contrabandă trecute din Ucraina în România cu ajutorul unei drone

Trei colete de mici dimensiuni cu ţigări au fost trecute din Ucraina în România cu ajutorul unei drone, transportul, care urma să fie ridicat de un cetăţean ucrainean, fiind interceptat de poliţiştii de frontieră.

Dronă cu cameră/ Foto: pixabay.com Dronă cu cameră/ Foto: pixabay.com

 

 


Trei colete de mici dimensiuni cu ţigări au fost trecute din Ucraina în România cu ajutorul unei drone, transportul, care urma să fie ridicat de un cetăţean ucrainean, fiind interceptat de poliţiştii de frontieră, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

 


Conform acesteia, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au sesizat, în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii Turţ, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care a traversat frontiera din Ucraina în România.

CITEȘTE ȘI:
Clujean, reținut pentru contrabandă cu țigări și alcool! „A abandonat mașina și a fugit când a văzut Poliția”

„S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind observată, în apropierea frontierei de stat, şi o persoană care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Patrula poliţiei de frontieră a observat cum persoana în cauză a preluat un colet de mici dimensiuni şi a încercat să-l transporte spre interiorul ţării, moment în care lucrătorii noştri au intervenit pentru interceptarea acesteia. În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 de ani, iar în apropierea acestuia au fost descoperite încă două colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană", a spus Iulia Stan.


În continuarea cercetărilor s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliţiei de frontieră.

„În urma inventarierii coletelor de mici dimensiuni a rezultat cantitatea de 960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 11.232 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. (...) Cetăţeanul ucrainean a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la final urmează să se ia măsurile legale ce se impun. În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru contrabandă”, a mai adăugat Iulia Stan. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite într-o cameră secretă. FOTO

Prinși în flagrant cu 769.400 de țigarete netimbrate. Trei bărbați au fost arestați preventiv într-un dosar de contrabandă, în Dej

Ultimele Stiri
abonare newsletter