Ştiri din Transilvania

Medici din Satu Mare, acuzați că au zdrobit capul unui bebeluș, la naștere: „M-au împins de burtă să iasă copilul”

Câțiva medici din Satu Mare sunt acuzați de o familie că au zdrobit capul unui bebeluș la naștere, iar acesta a murit.

O nouă tragedie la spitalul județean din Satu Mare / Foto: pagina de Facebook a spitalului O nouă tragedie la spitalul județean din Satu Mare / Foto: pagina de Facebook a spitalului

 

 


„M-au împins de burtă să iasă copilul”, relatează mama unui copil care a murit la naștere la spitalul județean din Satu Mare, locul în care, în ianuarie 2023, sute de oameni au protestat după moartea unei eleve de 15 ani, scrie defapt.ro.

 


Trei medici, o asistentă medicală şi o moaşă sunt acuzaţi acum de ucidere din culpă, după ce un bebeluș a suferit fracturi craniene şi hemoragie cerebrală la naştere.

Spitalul din Satu Mare, în centrul mai multor scandaluri de malpraxis

Un bărbat din Satu Mare acuză spitalul județean că, la trei zile după ce bunica sa fusese operată, a fost externată deși aceasta nu se simțea bine. Potrivit publicației Portal Satu Mare, femeia a fost pur și simplu externată și lăsată pe un scaun. Acesta a afirmat și că a fost nevoie de insistențe pentru ca bătrânei să i se facă analize complete și să fie operată.


Tot Portal Satu Mare a relatat cazul unei tinere cu apendicită care a așteptat două ore la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare fără să fie consultată. După ce a fost ținută mai multe ore fără să fie consultată, tatăl a luat decizia de a se duce cu fiica (în vârstă de 24 de ani - n.r.) la Spitalul Județean din Baia Mare.

„Am ajuns cu fata mea la Urgență de la ora 14.20. Până la ora 16.00 nu a venit medicul să o vadă. Am încercat să vorbesc cu cineva, inclusiv cu medicul, dar nu am reușit. Sătui să stăm atâta timp pe holuri, cu dureri foarte mari, am decis să îmi iau fiica și să merg la spitalul din Baia Mare. Am luat legătura cu avocatul meu și am să îi fac plângere medicului. Este inadmisibil așa ceva. Am înțeles că ar fi același medic care este cercetat în mai multe cazuri”, a spus sătmăreanul Mike Csaba, pentru PresaSM.


În ianuarie 2023, Ștefania, o adolescentă de 15 ani, a murit la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, unde a fost internată cu pneumonie și, în doar câteva ore, a decedat.

Polițiștii din Satu Mare au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, după ce părinții adolescentei au reclamat că au semne de întrebare în privința decesului fiicei lor. Ei susțin că nu vor să învinovățească pe cineva, dar caută răspunsuri pentru că nu își explică cum fiica lor „a intrat zâmbind la Urgențe și după o oră a murit”. 


Ștefania ar fi fost repezită și jignită de medicul de gardă, care i-a spus că e „obeză și isterică”, susține mama adolescentei, într-un interviu pentru TV 1 Satu Mare. „Medicul mi-a spus că are diabet și că o să fie internată. În ultimele clipe să audă fata că îi obeză și isterică… Nu pot să trăiesc cu cuvintele astea (…) Apoi, a venit un domn la mine și mi-a spus că fetița e resuscitată și să nu am prea mari speranțe”, a povestit mama Ștefaniei.

Presa locală mai scrie că un cadru medical din spital acuză într-un mesaj anonim pe Facebook că medicul care a primit-o la UPU pe Ștefania „este total lipsit de compasiune, impertinent și obraznic. Ceea ce este cu adevărat grav este atitudinea de torționar față de pacienții aflați în nevoie și suferință”, potrivit Jurnal de Satu Mare.

Spitalul fucționează câte 6 ore cu un singur medic

În aprilie, un alt ziar local relata că la unitatea de primiri urgențe sunt perioade de câte șase ore când lucrează un singur medic.
„Dat fiind deficitul major de medici cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgențe, pentru asigurarea continuității actului medical, Urgențele Majore și Urgențele Minore vor avea perioade de 6 ore când vor funcționa cu un singur medic, fapt pentru care facem apel la înțelegerea populației privind o eventuală creștere a timpilor de așteptare”, transmitea, în aprilie, Spitalul Județean Satu-Mare.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Caz la indigo, în Botoșani: gravidă disperată, cu dureri cumplite, apeluri zadarnice către medici. Fetița era să moară la naștere!

O femeie a născut în stradă! Ambulanţierul care a ajutat-o spune că a fost REFUZATĂ de Spitalul Urziceni

Ultimele Stiri
abonare newsletter