Ştiri din Transilvania

Dezastru în Alba, în urma ploilor torențiale. Case și străzi inundate de ape VIDEO

Zeci de gospodării inundate de ape și drumuri blocate în urma ploilor torențiale din Alba care au distrus totul în cale. Fenomenele meteo extreme au făcut prăpăd în localitățile din județ dar și în municipiul Alba Iulia.

Ploile torențiale au inundat gospodăriile și străzile din Alba/monitorulcj.ro Ploile torențiale au inundat gospodăriile și străzile din Alba/monitorulcj.ro

 

 


Mai multe zone s-au aflat, duminică seara, sub atenţionare de Cod roşu, fiind emis şi mesaj RO-ALERT. Ploile torențiale de duminică au inundat zeci de case din Alba. 

 


Municipiul Alba-Iulia a fost una dintre zonele cele mai afectate de inundații, unde au fost înregistrate probleme în mai multe subsoluri. 

Cantitățile mari de precipitații au cauzat acumulări de apă pe carosabil și au generat dificultăți pentru circulația rutieră. Zona gării din municipiu a fost acoperită de ape, iar temporar circulația a fost deviată. 


În municipiul Blaj, apele au ajuns în mai multe subsoluri. 

Localitatea Șard a fost una dintre cele mai afectate de ploile torențiale, astfel încât zeci de gospodării au fost inundate de ape. 


Imagini surprinse în satul Șard, comuna Ighiu, județul Alba

Unii localnici au fost ajutaţi să-şi salveze porcii sau câinii, după ce apa a pătruns în curţi. Străzile principale din localitate au fost acoperite de apă, nivelul acesteia atingând, pe alocuri, aproape un metru.


Ploile torențiale au inundat zeci de gospodării din localitatea Șard/Foto: monitorulcj.ro

Potrivit unui bilanț transmis luni dimineața de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, în satul Şard, comuna Ighiu, cursurile de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna s-au revărsat, provocând o inundație rapidă, care a afectat aproximativ 80 de gospodării, din care circa 40 de case sau subsoluri, informează mesageruldealba.ro

Pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse duminică seara în Alba, ca urmare a manifestării fenomenelor meteo extreme, pompierii au acționat la nivelul mai multor localități - Alba Iulia, Blaj, Ciugud, Întregalde, Stremţ, cu buldoexcavatoare şi motopompe.

Printre zone afectate de ape au fost localitățile Ighiu, Țelna, Galda de Jos și Întregalde, Săncel.

Detaşamentele Alba Iulia şi Aiud, dar şi la Garda de Intervenție Blaj, au fost solicitate să se prezinte la serviciu întreg personalul aflat în tură liberă.

Și pompierii clujeni au intervenit duminică pentru a evacua apa din mai multe subsoluri și locuințe. Probleme mari au fost înregistrate la Turda și Câmpia Turzii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Subsoluri și locuințe inundate după ploile de duminică. Mesaje RO-Alert de inundații în Buru!

abonare newsletter