Sport

CFR Cluj - FC Botoșani, victoria singura opțiune pentru campioana României

CFR Cluj și FC Botoșani joacă mâine, de la ora 19:00, în etapa 4-a din play-off-ul Ligii 1.

 

 


Gazdele au făcut un pas greșit etapa trecută cu Universitatea Craiova, dar cu toate astea au șanse în continuare la titlu. CFR Cluj este la un singur punct de FCSB, echipă care a pierdut și ea în runda anterioară. Atmosfera în tabăra ardelenilor a fost una extrem de încinsă după jocul cu Universitatea Craiova.
 

Marius Bilașco și Edward Iordănescu au criticat dur brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan. Cel mai bine cotat arbitru din țară a fost acuzat că nu a dictat două lovituri de la 11 metri pentru CFR Cluj în duelul cu Universitatea.


Situația nu este una mai liniștită nici la FC Botoșani. Un conflict intern între Keyta și conducerea clubului l-a pus într-o situație dificilă pe Marius Croitoru. Antrenorul a renunțat să-l mai folosească din primul minut pe jucătorul francez, după ce acesta a anunțat că nu își mai prelungește contractul din vară. De altfel, Keyta este golgheterul echipei cu 14 goluri înscrise în acest sezon.

Edi Iordănescu a prefațat meciul în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc marți.


„E foarte greu să recuperezi echipa din 3 în 3 zile. E un consum foarte mare la joc, atât fizic, cât și emoțional. Vedeți că nici adversarele noastre nu au parcurs continuu. Trebuie să arătăm spirit și tărie de caracter pentru a ieși învingători. Există o doză mare de frustrare după meciul cu Universitatea Craiova, fiind un rezultat injust. Meritam cel puțin un egal, dacă nu o victorie. Asta este, mergem înainte. Dacă aveam 3 victorii în play-off vedeam lucrurile în altă lumine. Lăsăm trecutul în spate și trebuie să pregătim meciul care urmează”, a declarat Edi Iordănescu înainte de meci.

Antrenorul campioanei en-titre a vorbit și despre probleme de arbitraj care au apărut în ultima perioadă și valul de nemulțumire.


 „Nu mai vreau să vorbesc despre arbitraj. Multă lume nu a înțeles că s-au adunat multe lucruri care s-au adunat în timp. Am avut o reacție care s-a bazat pe trăiri din mai multe jocuri. Cine a fost atent la tot campionatul, înțelege ce am vrut să spun. Mă opresc aici la comentarile despre arbitraj și încerc să mă concentrez pe jocul echipei”, a comentat Iordănescu.

CFR Cluj, obligată să câștige meciul cu FC Botoșani dacă vrea să mai emită pretenții la titlu.


„Avem o presiune foarte mare, deoarece avem un obiectiv mare. În momentul în care am ales această meserie, știam ce mă așteptam. FC Botoșani are un avantaj mic că vine fără presiune. Un singur rezultat care validează lupta la titlu: victoria. Suntem pregătiți să întâlnim un adversar motivat, valoros și care își merită locul în play-off”,  a mai spus antrenorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter