Sport

CFR Cluj - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii câștigă nesperat în Gruia

CFR Cluj a pierdut cu 2-1 meciul cu Universitatea Craiova în etapa a 3-a din play-off.

 

 


CFR Cluj a început meciul cu Universitatea Craiova în clasicul sistem 4-3-3. Edi Iordănescu a surprins prin titularizarea lui Gîdea și Dodi Joca, doi fotbaliști U-21 care mai degrabă erau sacrificați în primele 10 minute.

 


Ambele echipe au renunțat la câte un fotbalist U-21 încă din primele 5 minute. Chipciu l-a înlocuit pe Joca, iar la Craiova a ieșit Mitran și a intra Camara.

Minutul 10, Alexandru Chipciu a ratat prima mare șansă de gol. Mijlocașul CFR-ist a tras peste poartă într-o situație de 1 vs 1 cu Pigliacelli.


Prima ocazie pentru Craiova a venit în minutul 26. Bancu a centrat greșit, dar mingea a ajuns pe spațiul porții și i-a dat emoții lui Bălgrădean. La cornerul imediat următor, Marius Constantin a reluat cu capul o centrare venită perfect. Lovitura fundașului central a fost respinsă în față de Bălgrădean și Andrei Ivan a împins mingea în poartă.

În minutul 31, Andrei Ivan a ratat o nouă ocazie importantă într-o fază de 1 vs 1 cu Bălgrădean.


CFR Cluj a solicitat o lovitură de la 11 metri în minutul 43 la o posibil fault asupra lui Chipciu în careu. Conducerea din Gruia a sărit ca arsă din tribune, dar Hațegan a rămas impasibil.

Ultima ocazie  din prima repriză i-a aparținut lui Camora. Șutul căpitanului s-a dus peste poarta apărată de Pigliacelli.


Andrei  Ivan a avut prima ocazie importantă din repriza secundă. Olteanul a tras peste în minutul 48, la o fază promițătoare a Universității.

CFR  a fost la un pas de egalre în minutul 51 prin Ciprian Deac. Veteranul din Gruia a tras la colțul scurt, dar Pigliacelli a respins până la Debelujh, cel care a căzut în careu și a solicitat lovitură de la 11 metri.

La faza imediat următoare, Ivan Mamut a fost servit ideal de Andrei Ivan, însă Bălgrădean a respins incredibil.

CFR Cluj a presat în continuare și în minutul 53 Runar Sigurjonsson a ratat o ocazie importantă. La cornerul rezultat din șutul lui Sigurjonsson, islandezul avea să marcheze cu o altă minge trimisă pe spațiul porții adverse.

Mario Camora a fost la un pas să o ducă pe CFR Cluj în avantaj în minutul 58. Căpitanul „feroviarilor” a șutat superb, cu exteriorul, la colțul lung dar mingea lui s-a dus puțin pe lângă.

CFR Cluj a ratat cea mai mare ocazie în minutul 70. Adrian Păun, proaspăt intrat pe teren,  a trimis în bara transversală o minge venită perfect în centrul careului. 

 Campioana României a dominat clar finalul de joc și a ratat ocazii importante la fazele fixe. Paulo Vinicius a avut două șanse importante, dar de fiecare dată a trimis mingea peste.

Alexandru Tudorie a dat lovitura de grație în minutul 88 al meciului din Gruia. Atacantul oltenilor a înscris cu o lovitură de cap, la o fază fixă în care a apărut nemarcact.

CFR  a presat în u ltimele minute și a ratat o ultimă ocazie prin Ovidiu Hoban.

CFR Cluj rămâne pe locul doi, la un punct în spatele celor de la FCSB după meciul cu Universitatea. Craiova s-a apropiat la patru puncte de trupa din Gruia și cinci de FCSB. Oltenii visează astfel din nou la titlu.

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Gîdea (Costache 46), Soares, Sigurjonsson (Păun 68) – Deac, Rondon (Debelujh 46), Joca (Chipciu 4)

U Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (Cîmpeanu 68), Acka, Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu – Mitran (Camara 3, Vătăjel  68), Cicâldău, Ivan (Căpățână 63) – Mamut (Tudorie 63)

Ultimele Stiri
abonare newsletter