Sport

CFR Cluj închide etapa 20 împotriva Chindiei! Oficialii campioanei forțează un transfer de top

CFR Cluj joacă luni, de la ora 20:00, în deplasare, împotriva celor de la Chindia Târgoviște, în ultimul meci al etapei cu numărul 20 în Liga 1.

 

 


Formața antrenată de Edi Iordănescu este obligată să câștige pentru a rămâne aproape de FCSB. Trupa din Capitală a învins Poli Iași în acestă rundă și are 45 de puncte, patru în plus față de campioana României.

Chindia Târgoviște este una dintre revelațiile sezonului și una dintre echipele cu cel mai bun parcurs în ultimele 10 meciuri. Formația antrenată de Emil Săndoi a strâns 17 puncte în ultimele 10 meciuri și ocupă locul 6 în acest moment.


Edi Iordănescu  prefațat meciul  care se va disputa pe stadionul din Buftea, acolo unde Chindia își dispută partidele de pe teren propriu.

„O echipă care a produs rezultate foarte bune, consistente, vine după 8 meciuri fără înfrângere, sunt lucruri care ne trezesc atenția. Ne așteptăm la un joc greu și vedem că nu e niciun joc câștigat deja. Și contracandidatele noaste la titlu întâmpină dificultăți, adversarele sunt motivate să compenseze diferența valorică. Chindia a arătat lucruri foarte bune și a câștigat puncte suficiente la clasament, exprimarea echipei o îndreptățește să spere la play-off.”, a declarat Iordănescu.


Noul antrenor al CFR-ului, mulțumit de evoluția echipei

 Edi Iordănescu a prezentat câteva statistici care arată modul care a dominat campioana României meciul cu Astra de la mijlocul săptămânii.

„Am ratat șansa la trei puncte, nu la primul loc. Sigur, ne dorim să fim pe primul loc, dar obiectivul era să câștigăm. Cu toate astea, a fost unul dintre jocurile bune și cifrele sunt în favoarea noastră total. M-am uitat în istoricul recent al CFR-ului și nu am reușit să identificăm cifre cum au fost acum. Am avut 73% posesie, 83% posesie în repriza a doua, peste 820 de pase complete. Sunt lucruri foarte bune, care ne dau încredere, ne arată că suntem pe drumul corect. Am avut situații, am lovit bara de două ori, a fost o posesie cu progresie, nu sterilă. Am adus foarte multe mingi în jumătatea adversă și în careul advers. A fost jocul în care am recuperat cel mai repede mingea și foarte departe de poarta noastră. Rămân la părerea că am avut neșansă. Ne lipsește probabil doar eficiența în fața porții, să alegem varianta corectă”, a spus Iordănescu.


CFR Cluj negociază cu Alexandru Crețu

CFR Cluj este foarte aproape să obțină transferul lui Alexandru Crețu, fotbalistul care  în prezent se află sub contract cu slovenii de la Maribor.

Alexandru Crețu (28 de ani) se află pe lista de transferuri a celor de la CFR Cluj, iar impresarul internaționalului român de la Maribor a confirmat interesul ardelenilor.


Zvonko Milojkovici, impresarul lui Alexandru Crețu, susține că există șanse mari ca transferul internaționalului român în vârstă de 28 de ani să se concretizeze și a dezvăluit că negocierile sunt foarte avansate.

„Da, sunt șanse mari să fie facut transferul, negocierile sunt pe ultima sută de metri”, a spus impresarul Zvonko Milojkovici.

abonare newsletter