Sport

Ce schimbări se anunță în iarnă la CFR Cluj? „Feroviarii” întâlnesc „răniții” de la Craiova

CFR Cluj întâlnește marți, de la ora 21:00, CSU Craiova, în derby-ul finalului de an. Cu o victorie în Gruia, „feroviarii” ar putea depăși oltenii în clasamentul Ligii 1.

 

 


În ultimul meci al anului, CFR Cluj primește vizita oltenilor de la CS Universitatea Craiova, într-un duel al orgoliilor între cele două combatante pentru titlul de campioană.

 


Tehnicianul ardelenilor, Edward Iordănescu, a prefațat jocul din Gruia, recunoscând că echipa adversă este o candidată „serioasă și îndreptățită” la titlu. Iordănescu Jr. este de părere că va fi un joc echilibrat, foarte disputat, deschis oricărui rezultat.

„Ne așteptăm la o partidă extrem de dificilă și cred că ar fi o greșeală ca opinia publică să rămână influențată de ultimul rezultat al lor, cu FCSB (scor 0-2 – n.r.). Consider că sunt o echipă extrem de valoroasă, cu multă calitate individuală, cu un parcurs foarte bun. Este o echipă rănită, care o face și mai periculoasă. Am datoria să nu cad în această capcană”, a declarat antrenorul CFR-ului, la conferința de presă premergătoare partidei din această seară.


CSU Craiova forțează revanșa în fața CFR-ului

Edi Iordănescu afirmă că este posibil ca „juveții” să aibă în subconștient dorința de a-și lua revanșa după „finala campionatului” din sezonul trecut, pierdută pe teren propriu cu 1-3. Totodată, el a reamintit că, la ultima vizită în Gruia, CSU Craiova s-a impus cu 3-2.

„Au un antrenor cu care am avut anumite «contre» în trecut, dar pe care eu profesional îl respect foarte mult, cred că este un antrenor bine pregătit. Nu întâmplător, de câte ori s-a apelat la el, a reușit lucruri foarte bune. Jocul cu FCSB a fost prima lui înfrângere, dar cunoaște foarte bine spiritul de acolo, echipa, jucătorii. Pentru noi va fi un adversar valoros și motivat”, a completat Edward Iordănescu.


 

„Ar fi o vacanță mai liniștită, am reușit să recuperăm destul de multe puncte, am redus din distanță față de FCSB și Craiova. Am reduce încă o dată, am reuși să depășim adversara. Ne-ar da liniște pentru a gestiona bine perioada de iarnă, pentru a pregăti în timpul foarte scurt pe care îl avem la dispoziție redebutul de sezon”, a conchis Iordănescu Jr.


Întăriri puține, dar cele necesare la CFR Cluj

Venită după trei victorii consecutive identice în campionat (toate trei cu același scor, 2-0), în urma acelui eșec surprinzător cu UTA Arad, scor 0-1, CFR Cluj a arătat că, deși slăbită pe mai multe posturi, rămâne totuși o forță a Ligii 1. Cu toate acestea, Edward Iordănescu apelează la întăriri în scurta pauză competițională – nu multe, dar pe posturile esențiale.

„Am să fiu extrem de sincer, focusul a fost pe acest joc (cu Craiova – n.r.). Timpul a fost foarte scurt, nu a fost prea mult timp pentru discuții în acest sens (transferuri – n.r.). Sigur că au fost, sigur că vor mai fi. Am această înțelegere cu conducerea că mă voi implica total în ceea ce înseamnă selecția. Nu aș vrea modificări foarte multe la nivelul grupului, am un lot valoros, am încredere în băieți. Dacă vor fi mișcări, vor fi puține, dar vor fi cele de care avem nevoie”, a declarat tehnicianul „feroviarilor”.

CITEȘTE ȘI:

Final de an pentru Mario Rondon! Atacantul lui CFR ratează ultimele meciuri din 2020


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter