Sport

CFR Cluj, spre o nouă victorie cu „Mister 2-0”? Dan Petrescu îl laudă, dar îl și înțeapă pe Edi Iordănescu

De la revenirea pe banca CFR-ului, Edward Iordănescu a bătut tot în campionat cu același scor: 2-0. Va continua seria victoriasă a campioanei și marți seară, cu CSU Craiova?

 

 


CFR Cluj a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-0 (2-0), joi seara, în deplasare, într-o partidă din etapa a 14-a a Ligii I de fotbal.

 


Campioana a tranşat disputa din „Ștefan cel Mare” încă din prima repriză, prin golurile marcate de Gabriel Debeljuh (’14), după ce Ricardo Grigore a alunecat lângă atacantul croat, şi Adrian Păun (’44), în urma unui penalty transformat după un fault neglijent comis de Ante Puljic asupra lui Debeljuh. Fără vreun gol în a doua repriză, CFR s-a întors la Cluj-Napoca cu cele 3 puncte.

Edward Iordănescu, „Mister 2-0”. CFR a trecut de la 1.0 la 2.0!

De la revenirea antrenorului Edward Iordănescu în Gruia, CFR Cluj a câştigat toate cele trei meciuri de campionat la scor identic, 2-0. „Feroviarii” au un bilanţ de şase victorii şi un egal în deplasare în acest campionat, fără gol primit în ultimele patru deplasări. Seria bună în Liga 1 ar putea continua și mâine seară, atunci când CFR înfruntă „acasă” rivalii de la CSU Craiova.


„Sunt trei victorii fără gol primit, la două goluri diferență. Nimeni nu poate contesta victoria noastră, ne bucură punctele. Am reuşit să facem ce trebuia în prima repriză. Ne așteptam la un joc greu, cu un adversar fără presiune multă. Contextul era dificil, am avut trei deplasări, la Iași, la Berna și aici. Plus meciul cu FCSB acasă”, a declarat Iordănescu Jr., după victoria cu Dinamo.

„Am ieșit bine din această perioadă, sper că vom continua la fel și cu Craiova. Mă bucur că cei care au intrat în prima repriză și-au adus contribuția, au avut eficiența și prospețimea necesare. Avem jucători valoroși. Nu întâmplător acești băieți au făcut performanță, atât la nivel intern, cât și internațional. E motivul principal pentru care am acceptat să vin aici”, a completat el.


CFR Cluj, în căutare de puncte. Campioana poate termina pe locul secund.

În urma victoriei cu Dinamo, CFR Cluj a acumulat 30 de puncte, fiind la trei „lungimi” distanță de liderul FCSB, care va juca astăzi, pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. De asemenea, „feroviarii” sunt la un singur punct de CSU Craiova. Cu o victorie în Gruia împotriva „juveților”, trupa pregătită de Iordănescu Jr. ar putea ierna pe locul secund în Liga 1.

„Am tot recuperat puncte, vrem să recuperăm și în ultima etapă, să intrăm în lupta pentru titlu. Sunt bucuros că antrenez jucători extrem de valoroși și cu caracter! Încercăm să monitorizăm Craiova. (...) Cunoaștem adversarul în linii mari, dar e un derby. Trebuie să ne refacem, să avem un tonus bun. În primăvară sper să avem o forță și mai mare”, a spus antrenorul CFR-ului.


„Sunt mesaje pe care le dau, lucruri pe care le discutăm, le pregătim. Sunt multe lucruri bune și foarte bune pe care vreau să le consolidez, pe care le-am moștenit. Dar, sunt și lucruri pe care vreau să le îmbunătățesc, pe altele să le și schimb. Vreau să jucăm şi mai pozitiv, cu mai multă posesie şi mai multă eficienţă în ultima treime a terenului”, a conchis Edward Iordănescu.

Dan Petrescu: „Edi nici nu trebuie să schimbe prea mult, norocul lui!”

După trei ani petrecuți pe banca CFR-ului, Dan Petrescu s-a despărțit pentru a doua oară de „feroviari” după eșecul din Cupa României cu Poli Iași, scor 0-1. Înainte să plece într-i vacanță în Dubai, „Bursucul” și-a felicitat fosta conducere pentru readucerea lui Edward Iordănescu în Gruia, declarând că „CFR este favorită la titlu”. Asta după ce s-a plâns deseori de contrariu!

„Edi nu m-a sunat, pentru că știe echipa. Este un antrenor care a avut rezultate și sunt sigur că va avea și la CFR. Nici nu trebuie să schimbe prea mult, cred că ăsta e norocul lui. Nu cred că vor fi multe schimbări până în vară, nici la lot, nici în joc. Echipa este bine închegată, bine antrenată. Nu cred că va avea probleme să câștige campionatul, CFR e favorită”, a declarat Petrescu.

„Nu am văzut meciul cu Young Boys Berna, nu mai sunt acolo (la CFR – n.r.) și nici nu voiam să văd. Am zis că vreau o pauză, pentru că trei ani și jumătate mi-am dat viața la CFR, am zis că vreau o vacanță. M-am uitat doar la meciuri din Premier League”, a completat fostul antrenor din Gruia, pe aeroport, înainte de plecarea în Dubai.

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, ademenit de Al Nassr! „Bursucul” vrea și 2 jucători de la CFR


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter