Sport

„U” Cluj nu are obiectiv principal promovarea:„Vreau să creștem tinerii jucători clujeni”

Adrian Falub, antrenorul Universității Cluj, a vorbit despre obiectivele pe care le are în sezonul următor la echipa ardeleană.

„U” Cluj nu are obiectiv principal promovarea „U” Cluj nu are obiectiv principal promovarea

 

 


„U” Cluj a avut o prestație dezamăgitoare sezonul trecut, fiind în cea mai mare parte a sezonului în zona locurilor retrogradabile.

 


Universitatea a transferat jucători străini pe salarii colosale, însă rezultatele au fost departe de așteptări. Adrian Falub a anunțat că o astfel de strategie nu se va repeta și în sezonul 2020/2021, iar echipa se va baza în special pe jucători crescuți în propria pepinieră.

Falub vrea o echipă de clujeni pentru clujeni

„Obiectivul meu personal este să formez o echipă la ”U” Cluj din jucătorii crescuți aici, care să poată face performanță. Aceasta este prioritatea mea. Legat de promovare, eu sunt sigur că acest lucru se va întâmpla. Nu știu dacă va fi anul acesta sau anul viitor, dar promovarea trebuie să vină ca urmare a unei munci începută acum și să fie rezultatul unor jucători crescuți aici. Îmi doresc să cresc niște jucători care să fie formați de ”U” și care să construiască o echipă bună și peste cinci, șase ani de acum înainte.”, a spus Adrian Falub.


Mai mulți jucători de la echipa de juniori au fost promovați în această vară de antrenorul clujenilor la formația de seniori.

„Eu am mare încredere în jucătorii care vin din urmă și sunt 15 juniori alături de noi, pe lângă Andrei Gorcea, Victor Dican, Alex Pop sau Tudor Telcean, care au jucat anul trecut și au deja un an de Liga a II-a. Vor mai veni Pașcalău, Morar, Meșter, Ilieș și Vomir. Aceștia sunt jucători pe care vom încerca să îi creștem, deoarece sunt jucători buni, ei au nevoie de încredere și cu siguranță, crescându-i pe ei, vor veni și rezultatele.”, a explicat Falub.


„U” Cluj pe modelul Viitorul Constanța

Principala preocupare a lui Adrian Falub va fi construcția unei echipe care să se bazeze pe cât mai mulți jucători clujeni.

„Sunt convins că promovarea va veni. Eu nu am spus niciodată că nu vom promova, echipa asta va ajunge mai sus. Că va fi anul acesta, anul viitor sau peste doi ani, cu siguranță ”U” Cluj va promova, dar trebuie să fim conștienți că e nevoie de o construcție. Nu va trebui să aducem zece jucători și să avem automat pretenții de promovare. Liga I este plină de juniori crescuți aici, iar asta nu este plăcut pentru noi. Eu vreau ca toți jucătorii care cresc aici să rămână în cadrul clubului și să facă o echipă puternică. Atunci când clubul acesta va avea șapte, opt jucători crescuți aici și va ajunge în prima ligă, putem spune că la ”U” are loc o construcție serioasă. Așa a fost și generația mea, pe vremuri, crescută de Dan Anca, cu șapte sau opt jucători care au rămas zece ani în prima ligă. Acela este un exemplu de construcție serioasă. Dacă se dorește altceva, o echipă cu 20 de jucători aduși în grabă și să anunțăm că dorim să promovăm, iar la sfârșit să căutăm vinovații, asta este foarte simplu. Eu nu vreau să fac asta. Doresc să fac o echipă și echipa aia să promoveze și să rămână în Liga 1 pentru mai multe sezoane. Eu m-am săturat să mai văd jucători crescuți de FC Universitatea Cluj la alte echipe din România.”, a adăugat antrenorul.


Sursă foto: Facebook/ FC Universitatea Cluj

Citește și:

Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”.

 

 

Laurentiu Rus a semnat cu Universitatea Cluj! Fotbaliștii au fost testați pentru coronavirus

 

 

abonare newsletter