Sport

Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”.

După o pauză de peste trei luni pricinuită de pandemia de COVID-19, fotbaliștii de la „U” Cluj s-au reunit, miercuri, pentru a pregăti următorul sezon din Liga 2.

Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”. Falub declară REVOLUȚIE la „U” Cluj! Clubul își întoarce fața spre juniorii clujeni. Universitatea va fi în prima ligă, dar nu „pompieristic”.

Antrenorul „studenților”, Adrian Falub, afirmă că revenirea la efort va fi dificilă pentru toată lumea, mai ales pentru echipele care nu vor disputa niciun meci oficial până la startul noului sezon. Cu toate acestea – „dacă toată lumea va fi sănătoasă” – este „destul timp” pentru organizare, spune Falub, în condițiile în care mai sunt două luni până la debutul ligii secunde, sezonul 2020-21.

„Am făcut un program de meciuri amicale, să vedem cum evoluează și pandemia asta, se poate modifica. Eu sper să evolueze spre bine, să ne ținem de programul pe care l-am propus. Am avut cu preparatorul fizic un program de pregătire. Cu siguranță, nu e ceea ce trebuie, dar este ceva, o mișcare, asta contează. Vom da niște teste, să vedem pe unde începem, unde ne propunem să ajungem”, a declarat Falub, la reunirea echipei.


„Este imposibil de jucat așa, sper să fie cât mai scurtă această perioadă. Va dispărea așa fotbalul, care e pentru spectatori! Și așa, din punct de vedere mental, jocul devine un meci amical, jucătorii nu se mai concentrează”, a comentat tehnicianul „șepcilor roșii” revenirea suporterilor în tribune, referindu-se la formațiile care se bucură de o galerie vocală, cum este și cazul lui „U”.

„Studenții” vor urma o nouă strategie. Universitatea își întoarce atenția spre juniori!

Deși spune că nu îl interesează ce echipă va promova în Liga 1 după play-off-ul din acest sezon, Falub va fi cu ochii pe lupta la promovare, sperând să învețe din ce au făcut alții. Un lucru este cert, tehnicianul lui „U” își dorește ca Dinamo București să rămână în prima ligă, „câinii” fiind în zona nisipurilor mișcătoare după un sezon catastrofal.


„Noi trebuie să construim ceva, este al treilea an de ligă secundă, trebuie să facem o construcție altfel ca până acum. A fost o cosntrucție artificială, nici pregătiți de promovare, nici lot de promvoare, dar am lăsat să se înțeleagă că suntem cei mai buni din toate punctele de vedere, și sportiv și financiar. Nu a fost adevărat, nu aș vrea să se mai întâmple! Vrem să construim o echipă, ne bazăm pe copii și juniori, crescându-i pe ei, să facem un fotbal bun. Dacă construcția va fi solidă, vom și promova... că va fi anul acesta, anul viitor, Universitatea Cluj va fi în prima ligă .Dar nu artificial, pompieristic!”, a avertizat Adrian Falub.

„U” Cluj trebuie să își recapete identitatea

Antrenorul alb-negrilor spune că „U” trebuie „să își recapete identitatea”, mizând pe propria pepinieră, nu pe „transferuri de mercenari”, așa cum s-a întâmplat în vara anului trecut, atunci când pe malul Someșului Mic au „descălat” o serie de fotbaliști portughezi. Dintre ei, doar Inácio Miguel va mai rămâne la „U”, însă în baza unui contract renegociat. „Suntem stabili din punct de vedere financiar”, a ținut să precizeze Adi Falub.


„Anul ăsta ne gândim să crească jucătorii pe care îi avem aici, pentru că sunt foarte talentați”, a recunoscut Falub, dezvăluind că „U” nu pregătește multe transferuri, iar numele care vor ajunge totuși pe Cluj Arena nu vor fi spectaculoase. După Dur-Bozoancă și Takacs, și alți jucători se vor despărți de Universitatea. Cert este că veteranul Dorin Goga, salvator în multe momente de-a lungul sezonului „ciuntit” de COVID-19, va continua în alb-negru.

„Din ce am înțeles, Federația Română de Fotbal ia în calcul un campionat cu 23 de echipe sau două serii cu 11 și 12 echipe. Eu personal aș prefera două serii. După cum s-a văzut și în ultimele două sezoane cu câte 20 de echipe, au fost echipe care au renunțat în fiecare sezon, iar acest sistem este dificil de realizat. E mult mai oportun un sistem cu două serii în care fiecare echipă poate duce campionatul la final.” – Adrian Falub | antrenor principal Universitatea Cluj


CITEȘTE ȘI:

Laurentiu Rus a semnat cu Universitatea Cluj! Fotbaliștii au fost testați pentru coronavirus
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter