Sport

Primele mutări la U-BT! L.J. Peak, transferat în Japonia, Kuti încă un sezon la Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a reluat antrenamentele în aer liber, în timp ce conducerea clubului se pregăteşte de stagiunea următoare.

Primele mutări la U-BT! L.J. Peak, transferat în Japonia, Kuti încă un sezon la Cluj Primele mutări la U-BT! L.J. Peak, transferat în Japonia, Kuti încă un sezon la Cluj

Oficialii au ajuns la o înţelegere cu Nandor Kuti pentru prelungirea contractului baschetbalistului român. Jucătorul de 23 de ani este un produs al Universităţii Cluj, fiind multiplu campionat naţional la juniori cu  trupa clujeană.

Kuti este unul dintre cei mai vechi jucători de la U-Banca Transilvania Cluj şi are deja în palmares un titlu de campion al României (2017), patru Cupe ale României (2016, 2017, 2018, 2020), respectiv două SuperCupe (2017, 2018).


În sezonul precedent al Ligii Naționale, Nandor a bifat 13 apariții, înregistrând medii de 3.5 puncte, 1.9 recuperări, 1.5 pase decisive și 0.8 intercepții.

„Mă bucur foarte mult că pot să continui să joc la această echipă, care m-a crescut de la vârsta de 13 ani și care m-a făcut să înțeleg cât de mult înseamnă simbolul „U” nu doar în acest oraș minunat, ci și în toată țara. Sezonul următor a început deja pentru mine, mă pregătesc să dau 100% atunci când vom relua antrenamentele în august. Îmi doresc să fiu sănătos, să am un sezon fără accidentări și să ne îndeplinim toate obiectivele posibile, să ne calificăm în grupele Champions League, să câștigăm Cupa României și campionatul, dar cel mai important țel va fi să jucăm un baschet de calitate. Sperăm să revedem și spectatorii în tribune cât mai curând. Ne dorim ca ei să poată să fie alături de noi, să ne susțină, fiindcă avem nevoie de ei la fiecare meci. Haide „U”!”, a declarat Kuti pentru site-ul clubului după prelungirea înțelegerii.


L.J. Peak, primul plecat de la U-BT Cluj

L.J. Peak a ajuns la U-Banca Transilvania Cluj la începutul lunii februarie și a impresionat încă de la primele jocuri. Peak i-a luat fața lui Artis Ate pe foaia de joc în cele mai multe dintre meciuri și s-a impus rapid ca titular.

Peak a decis ultimele două meciuri ale Universității Cluj în sezonul 2019-2020. Americanul a marcat coșul decisiv în confruntările cu Medi Bayreuth și CSM CSU Oradea. Baschetbalistul de 24 de ani va juca în sezonul viitor în Japonia la Utsunomiya Brex, formație din primul eșalon al țării.


Peak a jucat cinci meciuri pentru U-BT Cluj și a încheiat aventura cu o medie de 16 puncte, 4.6 recuperări și 1.6 pase decisiv.

Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au creat la începutul sezonului una dintre cele mai puternice echipe pe care U-Banca Transilvania Cluj le-a avut în ultimii ani. Pe malul Someșului au sosit jucători cu meciuri în Euroligă, dar și campionatele Italiei sau Spaniei, cele mai importante din Europa la ora actuală.


Totuși, puternica echipă clujeană s-a ales doar cu un parcurs remarcabil în FIBA Europecup și o Cupă a României. Trup antrenată de Vujosevic și Silvășan a fost una dintre marile perdante după ce sezonul din Liga Națională de Baschet masculin a fost anulat în urma pandemiei de coronavirus.

Citește și:


L.J Peak o readuce pe U-BT Cluj în fruntea clasamentului! Americanul decisiv pentru a doua oară consecutiv

 

Atmosferă superbă în Sala Sporturilor la duelul dintre U-BT Cluj şi Ness Ziona. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter