Sport

Liga 1 fără spectatori! Ludovic Orban:„Cu galeriile este puțin mai complicat și greu de gestionat”

Ludovic Orban a anunțat că accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1 nu va fi permis după 15 iunie.

Liga 1 fără spectatori de la reluare Liga 1 fără spectatori de la reluare

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Sănătăţii, Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal, că nu se pune în discuţie prezenţa spectatorilor în tribune la meciurile din Liga I după 15 iunie, când se va relua competiţia, el precizând că este foarte complicat de controlat galeriile din punct de vedere al distanţării sociale.

„Am dorit să avem o discuţie care să marcheze debutul competiţiei (n.r. - Ligii I) şi să vedem în ce măsură putem să avem o colaborare şi să asigurăm condiţii de desfăşurare a meciurilor care să reducă la maximum riscurile de infectare. Îmi pare rău că am închis pe 12 martie (n.r. - competiţiile sportive), dar nu am avut ce face. Ca reluare a campionatului am fost însă un pic mai rapizi ca alţii. Iar eu vă spun din capul locului că nu poate fi vorba de prezenţa spectatorilor la meciuri după 15 iunie. E foarte greu de controlat... pentru că dacă dai drumul la spectacole (n.r. - meciuri) îţi vin galeriile şi e super complicat de a asigura reguli de distanţare sau alte lucruri. Dar vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi despre lucrul acesta (n.r. - prezenţa spectatorilor la meciuri)", a spus Orban.


Liga 1 fără spectatori. Orban a făcut anunțul după o întâlnire cu Burleanu

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, joi dimineaţă, o întâlnire la sediul Guvernului cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, şi secretarul general al LPF, Justin Ştefan, la care au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi consilierul onorific al prim-ministrului pentru organizarea EURO 2020 la Bucureşti, Gheorghe Popescu.

Citește și:


CFR Cluj a câştigat primul meci după pauza forţată de pandemia de Covid-19

 

Petrescu nu se dezminte! CFR Cluj şi-a programt un amical înainte de reluarea campioantului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter