Sport

Primăria Cluj-Napoca vrea să preia clubul Universitatea Cluj și sala Sporturilor „Horia Demian”

Primăria Cluj-Napoca a organizat o dezbatere publică pe tema susținerii sportului clujean în urma pandemiei de coronavirus.

Primăria Cluj-Napoca vrea să preia clubul Universitatea Cluj și sala Sporturilor „Horia Demian” Primăria Cluj-Napoca vrea să preia clubul Universitatea Cluj și sala Sporturilor „Horia Demian”

Emil Boc a anunțat că a purtat discuții cu Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului, despre posibilitatea ca întregul club Universitatea Cluj să intre în subordinea Consiliului Local, deoarece astfel se poate realiza o strategie mult mai bună.

„Nu vă ascund faptul că am discutat cu domnul ministru Stroe pentru urgentarea procesului de descentralizare. Adică să treacă cluburile în sub ordinea autorităților locale. Astfel ar fi mult mai ușor să stabilim prioritățile și alocările. Trebuie să reușim acest proces descentralizare pentru ca echipele să intre sub autoritatea Consiliului Local pentru a vedea unde putem să avem cele mai bune performanțe. Trebuie să finanțăm sportul de perfomanță, dar mai ales sportul de masă. Nu cred că din bani publici trebuie să plătim salarii de zeci de mii de euro pentru un sportiv. Trebuie să se implice privatul și mai mult în finanțarea sportului. Nu e normal ca un cetățean să plătească taxe pentru ca primăria să plăteasc mii de euro pentru un sportiv. ”, a spus Emil Boc


Edilul vrea ca Primăria Cluj-Napoca a să se ocupe și de gestionarea Sălii Polivalente „Horia Demian”, acolo unde de multe ori publicul crează o atmosferă incendiară, dar tot o dată și sufocantă pentru sportivi.

„Avem nevoie de descentralizare.  Nu e normal să avem două săli în oraș și una să fie sub administrarea Ministerului și una a autorităților locale. Nu e normal să te sufoci în sala Sporturilor „Horia Demian” așa cum am pățit chiar eu la anumite meciuri importante. Trebuie să găsim o soluție și să rezolvăm această descentralizare pentru ca ambele săli să treacă în administrația Consiliului Local. Bucureștiul nu știe care sunt sporturile care au nevoie de susținere. E normal ca totul să fie decis la nivel local.”, a mai spus Emil Boc în dezbaterea publică.


Citește și:

Fanii lui „U” se revoltă după ce suporterul care a lovit un jandarm cu scaunul în cap primit 7 ani de închisoare:„Un alt episod de abuz de putere”

 


„U” Cluj a plătit datoria către Ionica Munteanu. Clubul nu va scăpa însă de penalizare

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter