Sport

Dan Petrescu, tensionat înaintea „dublei” cu Sevilla: „Am făcut ce trebuia, nu ce am dorit!”

Dan Petrescu, tehnicianul campioanei României, este deja cu gândul la marea confruntare cu andaluzii din șaisprezecimile UEFA Europa League.

Dan Petrescu, tensionat înaintea „dublei” cu Sevilla: „Am făcut ce trebuia, nu ce mi-aș fi dorit!”, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj Dan Petrescu, tensionat înaintea „dublei” cu Sevilla: „Am făcut ce trebuia, nu ce mi-aș fi dorit!”, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj

După ce duminica trecută a reușit să învingă FCSB, scor 1-0, CFR Cluj a obținut matematic calificarea și în acest an în faza play-off-ului Ligii 1.

„Sunt fericit că am reușit, după victoria cu FCSB, să avem asigurat un nou loc în play-off, chiar dacă lumea crede că îl obții numai așa, că exiști. Nu este ușor și suntem mulțumiți că am reușit. Nu mă interesează cine va mai fi în play-off, sincer, nu am nicio preferință. Vreau să meargă echipele care merită, trebuie să ne gândim la ce facem noi. Sper să facem cât mai multe puncte, pentru că am pierdut deja mult prea multe când eram angrenați în cupele europene, chiar nemeritat în unele partide. Sper să obținem maximum din fiecare meci”, a declarat Petrescu.


George Ţucudean este „cel mai important transfer al echipei” în această iarnă, susține fostul internațional, iar transferul lui Alexandru Chipciu a fost o altă lovitură importantă pentru trupa din Gruia.

„Am văzut o creștere în modul în care s-au pregătit Țucudean și Chipciu. La Chipciu se vede din statisticile la antrenament că este într-o creștere evidentă, sperăm să-l aducem cât mai curând la nivel maxim. Din păcate, acest lucru se face numai dacă joacă un meci de fotbal; am vrut să fac un meci amical, dar pe ce teren? De abia reușim să ne antrenăm noi! Va fi și mai greu, chiar ne gândim să găsim o bază sportivă cu teren încălzit, pe terenul mare nu mai avem voie să ne antrenăm”, a recunoscut „Bursucul”.


Cu toate acestea, după succesul cu FCSB, CFR Cluj a trimis la UEFA listele cu jucătorii care vor fi utilizaţi pentru restul confruntărilor de Europa League, însă pe ea nu se regăsesc vedetele Chipciu şi Ţucudean.

„Nu mai aveam niciun fundaș pe lista UEFA, au plecat Butean, Pașcanu, plus Culio, Susic este accidentat. Rămăsesem cu patru fundași pe lista UEFA: Burcă, Boli, Camora și Cestor. Nu poți să ai «dublă» cu Sevilla și să ai numai patru fundași, imediat i-am pus pe Manea și Vinicius. Mi i-aș fi dorit pe Țucudean și Chipciu, dar trebuia să pun și un portar, dacă nu puneam, rămâneam cu Arlauskis și cu un puști de 18 ani. Am făcut ce trebuia, nu ce am vrut!”, a explicat Petrescu.


La conferința de presă premergătoare partidei din deplasare cu Gaz Metan Mediaș, Dan Petrescu a declarat că este mulțumit de implicarea lui Cristi Manea, revenit în Gruia după „rătăcirea” la FCSB. Tehnicianul a recunoscut că fundașul dreapta are șanse mari să joace în „dubla” cu Sevilla, fiind singurul jucător de profil apt fizic din curtea campioanei.

abonare newsletter