Sport

FCS... cine? CFR Cluj, victorie muncită în Gruia împotriva unui FCSB inofensiv!

CFR Cluj a învins FCSB, scor 1-0, duminică seară, într-o partidă contând pentru etapa cu numărul 23 a Ligii 1.

FCS... cine? CFR Cluj, victorie muncită în Gruia împotriva unui FCSB inofensiv FCS... cine? CFR Cluj, victorie muncită în Gruia împotriva unui FCSB inofensiv

După o așteptare de câteva săptămâni, Liga 1 a revenit în Gruia, cu un duel dificil pentru elevii lui Dan Petrescu, împotriva unei echipe care, deși se afla la un moment dat pe ultimul loc, a revenit treptat, recâștigându-și statutul de pretendentă la titlu. În pofida mutărilor efectuate pe ultima sută de metri, tabăra clujeană nu a suferit modificări în primul „11”, „Bursucul” mizând pe o formulă deja obișnuită pentru vișinii.

Cu aproape 10.000 de suporteri în tribune, „feroviarii” au început hotărâți derby-ul cu FCSB, cerând penalty încă din minutul 2. Apoi, rând pe rând, Djokovic, Deac și Costache de două ori au ratat șanse bunicele de a debloca tabela. Cea mai mare ocazie a primei părți a purtat semnătura fostului dinamovist, la o minge trecută milimetric pe lângă poarta apărată de Bălgrădean după o lovitură de cap (`22).


Derby „detonat” spre final

După o primă repriză dominată clar de gazde, atât din punctul de vedere al jocului prestat, cât și al ocaziilor, în Gruia s-a stăpânit lapovița, însă cursul partidei a rămas același. Djokovic l-a pus în mare dificultate pe Bălgrădean cu un șut năprasnic de la marginea careului (`62), o replică palidă la cealaltă poartă venind abia cu un sfert de oră înainte de fluierul final al lui István Kovács, la un șut defectuos al lui Tănase precedat de o serie de pase spectaculoase a bucureștenilor (`75).

Echilibrul partidei s-a rupt complet în favoarea „feroviarilor” în minutul 77, atunci când, la un fault din postura de ultim apărător asupra lui Cipri Deac, Bogdan Planic a văzut instant cartonașul roșu. Din lovitura liberă rezultată, executată de veteranul campioanei, mingea a ricoșat la Vinicius, iar fundașul CFR-ului nu a stat pe gânduri, lansând o „torpilă” în plasa unui Bălgrădean neputincios (`79). Cu 1-0 pe tabelă și cu un om în plus, CFR a izbutit să gestioneze excelent finalul de partidă, bifând o victorie esențială, muncită din greu, dar meritată judecând după cursul jocului.


În urma succesului cu trupa pregătită de Bogdan Argeș Vintilă, CFR se distanțează temporar în fruntea clasamentului Ligii 1, cu 47 de puncte după 23 de jocuri. De cealaltă parte, FCSB se află pe locul 4, cu 39 de puncte, dar cu un meci mai puțin jucat.

CFR 1907 Cluj 1-0 FCSB (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca
Spectatori: cca. 9.500
Marcatori: Vinicius 79
Cartonașe galbene: Omrani 30, Djokovic 64, Deac 82 / Man 64, Olaru 72, Crețu 77, Coman 80
Cartonaș roșu: Planic 77
Arbitri: István Kovács (Carei) - Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui) - Florin Marcu (Oradea)
Observator: Aron Huzu (Sibiu)


CFR 1907 Cluj (4-3-3)
G. Arlauskis - M. Camora (cpt.), P. Vinicius, K. Boli, A. Burcă - D. Djokovic, M. Bordeianu, C. Itu (O. Hoban 60) - V. Costache (Cl. Petrila 83), B. Omrani (M. Rondon 72), C. Deac / Antrenor: Dan Petrescu

FCSB (4-3-1-2)
C. Bălgrădean - M. Momcilovic (D. Olaru 46), B. Planic, I. Cristea, V. Crețu - R. Oaidă, D. Nedelcu, O. Moruțan - Fl. Tănase (cpt.) - Fl. Coman (H. Gnohere 85), D. Man / Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

abonare newsletter