Sport

Victorie colosală pentru U-BT Cluj în FIBA Europe Cup! Ardelenii sunt ca și calificați în faza următoare

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 76-74 în fața celor de Tsmoki Minsk în Grupa J din FIBA Europe Cup.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a reușit o victorie uriașă în fața formației din Belarus, în ciuda faptului că a fost condusă pe durata întregului joc. Ardelenii au fost la 10 puncte în spate spre finalul sfertului trei, însă ultimul act avea să aducă victoria mult așteptată de cei aproximativ 3500 de fani prezenți în BT Arena.

Patrick Richard a marcat coșul decisiv cu 1,7 secunde până la finalul timpului regulamentar și avea să decidă astfel soarta jocului, în ciuda faptului că Mirkovic a avut o ultimă aruncare de trei puncte care putea trimite puncte în Belarus.


Darko Planinic a făcut un nou meci mare și a încheiat partida cu 21 de puncte și 6 recuperări, fiind urmat de Patrick Richard cu 18 puncte și Donatas Tarolis cu 13 puncte.

Universitatea Cluj are în acest moment un record de 3 victorii și două înfrângeri, la fel ca și Tsmoki Minsk. Pe locul trei se află CSM Oradea, formație care are 2 victorii și 3 înfrângeri, record identic cu al celor de la Ironi Ness Ziona după ce trupa israeliană s-a impus în această seară cu 85-77.

abonare newsletter