Sport

O echipă de baschet venită la Cluj, blocată în avionul cu stewardesa suspectă de infecție cu coronavirus

Baschetbaliștii de la Tsmoki Minsk (Belarus) au fost blocați timp de trei ore în avionul în care călătoreau spre Cluj-Napoca, din cauza femeii care a fost suspectă de infecție cu coronavirus.

Sportivii îi vor întâlni pe jucătorii de la U BT Cluj, în cadrul unui meci din grupa J a FIBA Europe Cup, și au sosit marți la Cluj-Napoca, cu o cursă aeriană venită de la Varșovia.

Imediat după aterizare, călătorii au fost reținuți aproximativ trei ore în avion, din cauza unei femei care a afirmat că este posibil să fi venit în contact cu o persoană infectată cu coronavirus. Femeia a fost preluată de autoritățile sanitare și va fi izolată timp de două săptămâni în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj a declarat că pentru pasagerii din aeronavă (în număr de 57) s-a întocmit o evidență cu datele acestora pentru a putea fi contactați și monitorizați. Totodată, aceștia au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat ca în cazul apariției unor simptome să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

Citește și: ALERTĂ la Aeroportul Cluj! Stewardesă suspectă de CORONAVIRUS, avion BLOCAT pe pistă!


Citește și: Coronavirus la Cluj? Rezultatul controlului medical. Ce spune Direcția de Sănătate Publică

Etichete: avion cluj baschet
Ultimele Stiri
abonare newsletter