Sănătate

ALERTĂ la Aeroportul Cluj! Stewardesă suspectă de CORONAVIRUS, avion BLOCAT pe pistă!

Alertă la Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, după ce o stewardesă este suspectă de infectare cu temutul coronavirus.

ALERTĂ la Aeroportul Cluj! Stewardesă suspectă de CORONAVIRUS, avion BLOCAT pe pistă!, sursă foto: Facebook Info Trafic ALERTĂ la Aeroportul Cluj! Stewardesă suspectă de CORONAVIRUS, avion BLOCAT pe pistă!, sursă foto: Facebook Info Trafic

UPDATE 16:40

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Cluj susține că, deocamdată, nu se confirmă apariția coronavirusului la stewardesa preluată de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj. De asemenea, pasagerii cursei Varșovia-Cluj vor fi monitorizați. „Medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus”, a declarat Mihai Moisescu, directorul DSP Cluj.

 

UPDATE 15:20

Femeia care a sosit, marţi, pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Surse medicale au declarat, pentru Agerpres, că aceasta nu prezenta niciun simptom specific contaminării cu coronavirus.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Un avion al companiei aeriene poloneze LOT, care a aterizat, marți, pe Aeroportul Internațional Cluj, a rămas izolat pe pistă, după ce la bord a apărut suspiciunea că o femeie ar fi infectată cu coronavirus. Avionul venea din Polonia, de la Varșovia, și ar avea la bord 61 de persoane, inclusiv cei patru membri ai echipajului.

Directorul operațional al Aeroportului Cluj, Tudorel Lupoaie, a confirmat că au fost solicitate echipaje SMURD, ale Poliției, respectiv ale Direcţiei de Sănătate Publică Cluj. De asemenea, potrivit ISU Cluj, două echipaje au sosit la fața locului pentru a oferi sprijin.


„Avem o aeronavă care a venit de la Varşovia şi a aterizat la Cluj-Napoca şi este o româncă despre care ştim că a fost în zona contaminată cu coronavirus. Am informat DSP Cluj şi SMURD şi se aplică procedurile specifice. Au venit pentru a constata ce e cu această pasageră, dacă e cazul să o ducă la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Pasagera a fost în Asia de Sud-Est şi am primit o informaţie cum că ar fi intrat în contact cu ceva persoane din China”, a declarat Tudorel Lupoaiei.

Pasagerii au rămas izolaţi în avion, iar femeia care prezintă simptomele virusului va ajunge la spital, pentru analize. Conform primelor informații, stewardesa companiei LOT ar fi interacționat cu alți doi colegi, deși aceștia sunt în carantină, tot pentru suspiciuni de infecție cu virusul ucigaș din Wuhan, China. Angajații companiei poloneze ar fi intrat în contact după o vizită în Vietnam.


Uniunea Europeană a activat, marţi, sistemul intern de alertă rapidă, pentru a distribui informaţiile despre răspândirea coronaviruslui, după ce s-au semnalat îmbolnăviri în Franţa şi Germania. Comisarii europeni urmează să discute problema miercuri, a anunţat Dana Spinanţ, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre.

Etichete: alerta coronavirus
abonare newsletter