Sport

Silvășan, încrezător înaintea meciului cu Oradea: „Un succes ne aduce aproape de calificare”

U-Banca Transilvania Cluj va juca miercuri, de la ora 19:00, pe terenul celor de la CSM Oradea în etapa cu numărul patru din Grupa J.

Formația clujeană are 2 victorii și 1 înfrângere în FIBA Europe Cup, în timp ce orădenii au pierdut două meciuri și au câștigat unul. U-Banca Transilvania Cluj a încheiat în week-end o serie de două înfrângeri după victoria în fața celor de la Steau București. Orădenii sunt în mare formă în ultimele meciuri și au reușit trei succese consecutive, dar vin după o deplasare lungă de la Craiova.

Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-BT Cluj, a prefațat jocul cu CSM Oradea la conferința de presă premergătoare meciului.


„Ca orice meci cu Oradea va fi un joc foarte, foarte greu. În ultimul meci ne-au învins pe terenul lor, dar sper că vom face ajustările bune. Dacă vom reuși să câștigăm vom face un pas uriaș spre sferturile de finală din FIBA Europe Cup. Băieții sunt apți din punct de vedere medical, nu avem nicio accidentare. Ne vom prezenta la ora meciului doar cu gândul la victorie și sper să reușim acest lucru.Victoria cu Steaua a fost meritată și aveam nevoie. Ne-am simțit un pic atacați și nu ne dorim să avem serii lungi de înfrângeri. Ne dorim fiecare meci să îl câștigăm. Am vrut să câștigăm și la Sibiu, deși câștigasem meciul tur la mare diferență mare. Meciul cu Steaua a fost unul facil, deoarece ei au venit cu un efectiv redus, însă noi ne-am făcut jocul și am câștigat.”, a declarat Silvășan.

Clujenii au un moral excelent după victoria din week-end, dar și succesul în deplasare cu Ironi Ness Ziona în FIBA Europe Cup.


„Vrem să ne concentrăm de acum exclusiv pe meciul cu Oradea, deoarece este foarte important. După meciul din Israel am căpătat foarte multă încredere. Vrem să tranșăm calificarea înainte de ultima etapă, deoarece nu vreau să se joace totul în ultima rundă. Grupa este foarte echilibrată și se poate întâmplat orice.Staff-ul tehnic își face treaba excelent din punct de vedere al recuperării, deoarece avem puține zile între meciuri. Suntem norocoși pentru că avem un staff foarte bun, iar pe această cale vreau să le mulțumesc și pentru zilele în care merg uneori acasă la jucători pentru a-i ajuta”, a adăugat tehnicianul clujean.

La conferința de presă a fost prezent și Patrick Richard, unul dintre cei mai importanți jucători de la U-BT Cluj.


„Este un meci extrem de important pentru ambele echipe în economia calificării. Cred că va fi o adevărată luptă pentru că jucăm în deplasare. Aveam nevoie de un succes în fața celor de la Steaua după meciul mai slab făcut împotriva Craiovei pentru a căpăta încredere. În FIBA, orice victorie în deplasare e aproape echivalentă cu două succes”, a spus Patrick Richard.

Ultimele Stiri
abonare newsletter