Sport

Probleme mari pentru Falub după meciul de la Craiova. Fotbaliştii sunt epuizaţi, iar lotul este unul subţire

Universitatea Cluj a câştigat cu 3-2 pe terenul celor de la Universitatea Craiova în 16-imile de finală din Cupa României, însă problemele abia încep pentru Adrian Falub.

Antrenorul formaţiei clujene are un lot restrâns cu doar 14 jucători de peste 18 ani pe care se poate baza, motiv pentru care a şi folosit cea mai bună formulă în deplasarea de la Craiova. Falub nu îi are Dorin Goga şi Cristi Gavra la dispoziţie, iar lotul este unul mic din punct de vedere numeric.

Universitatea Cluj a jucat la Craiova al 4-lea meci în 13 zile şi va juca în weekend la Miercurea Ciuc în Liga a 2-a. George Florescu este unul dintre veteranii echipei şi în acest sezon, iar cuvintele lui de la finalul meciului de pe Ion Oblemenco spun totul despre starea fizică a clujenilor.


"Am început un pic mai relaxați. Ne-am gândit că după meciul câștigat împotriva Petrolului aici o sa fie floare la ureche. Am fost un pic surprins. Au un public superb. Chiar dacă sunt în Liga 3, reprezintă un club de tradiție. Astăzi am înscris în prelungiri și este o dovadă de caracter. Pas cu pas vom ajunge în top și ne vom bate la promovare. Pentru noi este mult mai important campionatul, dar ne doream să ne calificăm mai departe și să aducem o echipă mare la Cluj și să vină fanii lângă noi. Acum sunt frânt de oboseală după 120 de minute", a declarat mijlocaşul clujean la interviurile de la finalul jocului.

Jucătorii de la Universitatea Cluj au evoluat pe un gazon execrabil la Craiova care a contribuit la acumularea unei stări de oboseală după cele 120 de minute de joc.


"Îmi pare nespus de rău pentru gazonul de aici. Trebuie să recunosc că este impracticabil. Puteam să ne accidentăm. Aici trebuie să fie un gazon de Champions League. Deja începuseră să ni se încarce picioarele de la încălzire. Nu am fost obișnuit cu un asemenea gazon. Cred că am putea avea un gazon de calitate mai bună", a mai spus George Florescu.

Adrian Falub a vorbit şi el la finalul partidei despre meciul cu Universitatea Craiova, precum şi despre probleme pe care le-a găsit la echipă după revenire.


"Mă bucur că ne-am calificat, dar am făcut-o după 120 de minute şi cu un om eliminar, iar acest lucru cred că ne va costa la meciul din campionat. Noi am tratat serios Cupa. Din două motive: 1 - pentru că suntem U Cluj şi nu putem să ne ducem să ne prezentăm la un meci şi să ne facem de ruşine. Şi-2 nu avem alţi jucători. Cu care jucăm în campionat, cu ăştia jucăm şi în Cupă. Nu cred că gazonul a fost o problemă pentru jucătorii mei, deoarece nici noi nu avem un gazon strălucit. Eu nu am înţeles nimic din arbitraj. Campionatul este principaul obiectiv, deoarece încă suntem pe locurile retrogradabile. Avem un drum foarte lung de făcut până la Miercurea Ciuc şi doar 14 jucători valizi.  Vom vedea după ce ieşim de acolo ce se va întâmpla în Cupă. Nu puteam să îl bag pe Rafa din primul minut pentru că venea după o stare de oboseală ridicată de la meciul cu Petrolul. Am vrut să îii dau o şansă şi lui Mihalcea, la fel şi lui Pîrvulescu.”, a  declarat antrenorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter