Sport

Sezon negru pentru Universitatea Cluj de Centenar! Un singur obiectiv îndeplinit

Universitatea Cluj sărbătorește 100 de ani de la înfințare în 2019 și întreaga suflare se aștepta la un an sezon plin de realizări, dar lucrurile au devenit dramatice cu obiective ratate rând pe rând.

Cel mai important obiectiv pentru sezonul 2018/2019 în cadrul Universității Cluj a fost promovarea echipei de fotbal din eșalonul secund în prima ligă. Echipa de fotbal a primit cel mai mare buget, aproximativ 1,6 milioane de euro, dar cu toate acestea a ratat promovarea după meciul de baraj cu FC Hermannstadt.

Echipa de fotbal s-a bucurat de absolut toate condițiile din partea clubului, de un aport fantastic din partea fanilor în momentele importante, însă, în ciuda tuturor avantajelor, promovarea a fost ratată, deși echipa a fost de multe ori pe locurile care oferă promovarea directă în primul eșalon fotbalistic.


Un alt obiectiv pe care fanii l-au așteptat a fost titlul de campioană în Liga Națională de Baschet Masculin pentru U-Banca Transilvania Cluj. Echipa antrenată pe durata ultimului sezon de către Mihai Silvășan a ratat acest obiectiv și a terminat doar pe locul al treilea, iar în Cupa României a fost eliminată în semifinale.

Situația nu a fost una strălucită nici la handbal feminin, acolo unde Universitatea Cluj a contat mulți ani și s-a luptat chiar pentru titlul de campioană. Handbalistele antrenate de Alin Bondar au încheiat pe locul 12 și s-au salvat de la retrogradare dramatic, în urma unui baraj în care la un moment dat a depins doar de alte rezultate.


„U” Olimpia Cluj a salvat cât de cât onoarea clubului și a câștigat fără mari emoții titlul de campioană la fotbal feminin, pentru a 9-a oară consecutiv, fiind singura echipă care și-a îndeplinit cu adevărat obiectivul. Dezastru total a fost în schimb la secțiile de volei, rugby sau baschet feminin, competiții în care Universitatea Cluj a terminat pe ultimele locuri.

Rezultatele înregistrate de echipele Universității Cluj în sezonul 2018/2019:


U Cluj (fotbal) - locul 3 în Liga 2, participare baraj de promovare în Liga 1
U BT Cluj (baschet masculin) - locul 3 LNBM
U Cluj (handbal feminin) - locul 12 în Liga Florilor și salvare de la retrogradare la baraj
U Olimpia Cluj - locul 1 Liga Națională de fotbal feminin
U Cluj (baschet feminin) - locul 6 LNBF
U Cluj (baschet masculin) - locul 17-21 LNBM
U Cluj (rugby masculin) - locul 5 din 8 echipe
U Cluj (rugby feminin) - locul 3 din 3 echipe
U Cluj (volei feminin) - locul 7 din 8 echipe în divizia A 1
U Cluj (volei masculin) - locul 10 din 10 echipe în divizia A1
U Cluj (handbal masculin) - locul 14 din 14 echipe, fără victorie în 36 de etape

Etichete: Universitatea Cluj
abonare newsletter