Sport

A jucat la CFR, dar NU vrea titlul în Gruia: „Îmi doresc să câștige ei!”

Fost fundaș la Rapid, Steaua și CFR Cluj, Ionuț Rada a oferit o replică surprinzătoare în momentul în care a fost întrebat ce echipă dorește să ia titlul în Liga 1.

Actualmente în Liga a 3-a, la Sănătatea Cluj, Rada (36 de ani) este cu sufletul la Craiova, locul în care s-a născut și în care a debutat în prima ligă.

„Eu îmi doresc să câștige Craiova pentru că n-a mai câştigat de mult timp şi mi-aş dori pentru oraş şi pentru suporteri să fie surpriza acestui campionat”, a declarat Ionuţ Rada, la Digi Sport.


Cu toate că actuala echipă a „juveților” nu are nicio legătură cu formația la care a făcut primii pași în fotbal, la începutul anilor 2000, fundașul „virușilor verzi” „trădează” singura echipă cu care a cunoscut gustul victoriei în Liga 1, la finele sezonului 2011-2012.

„Începând de la patron până la ultimul om din acel club (n.red. CSU Craiova), totul se gândeşte acolo pentru a se câştiga. De multe ori se reuşeşte, alteori nu. Însă experienţa în astfel de competiţii i-a ajutat tot timpul. CFR are în componenţă jucători cu experienţă internaţională, care au câştigat titlul. Sunt jucători care chiar au o anumită vârstă şi ştiu să gestioneze meciuri dificile”, este de părere Rada.


După experiența din curtea „feroviarilor” (2010-2015, 106 jocuri), Ionuț Rada a avut două experiențe în Italia, la Bari și la Fidelis Andria. A revenit la Cluj-Napoca anul trecut, alăturându-se celor de la Sănătatea Cluj, pentru care mai joacă alți „vulpoi vechi” ai Ligii 1, printre care Dan Matei sau Dan Roman.

abonare newsletter