Sport

Antonio Conceicao, înaintea meciului cu Astra: „E mai bine să ai şase puncte avans decât trei”

După înfrângerea cu formația din Craiova, CFR Cluj revine pe teren propriu și speră să reziste pe prima poziție a clasamentului după meciul cu Astra Giurgiu.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că este avertizat că Astra Giurgiu, adversara de sâmbătă din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal, vine cu gândul la victorie, pentru a prinde play-off-ul.
„Astra vine să joace un meci foarte important pentru ea, pentru că vrea să acceadă în play-off. Asta e foarte bine, pentru că şi noi ne dorim să câştigăm această partidă. Când se întâlnesc două echipe care luptă pentru un obiectiv şi îşi doresc foarte mult să câştige, atunci va fi un joc bun pentru toată lumea. Astra vine după o serie de rezultate foarte bune în campionat, dar i-am analizat, am văzut care sunt punctele lor forte. E important însă să ne concentrăm pe jocul nostru, să jucăm bine şi să fim puternici pentru a câştiga această partidă. Indiferent de absenţele din echipa Astrei, eu sunt convins că ei vor veni pentru a câştiga această partidă'', a declarat Antonio Conceicao.

După eşecul de la Craiova (0-2), CFR mai are un avantaj de trei puncte faţă de FCSB şi întâlneşte o echipă în formă, Astra Giurgiu, care nu a mai pierdut de şapte meciuri.
''Echipa a avut o atitudine pozitivă în jocurile din ultima perioadă, iar eu îmi doresc să jucăm ca şi până acum. Este adevărat, ultimele rezultate nu au fost cele mai bune, însă vom încerca să îmbunătăţim unde am greşit până acum, să jucăm foarte bine pentru a reuşi să câştigăm. Evident, e mai bine să ai şase puncte avans decât trei, dar nu ne gândim la asta. Aşa cum am mai spus, campioana se va decide în mai, nu acum. Ne aşteaptă un play-off foarte dificil, atât pentru noi, cât şi pentru celelalte echipe. Noi trebuie să ştim să şi suferim, uneori când e cazul. În principal, trebuie să avem o eficacitate mai bună, pentru că aici am suferit în ultimele partide. Aşa că 4-5-6 puncte avantaj sunt mai puţin importante în condiţiile în care ne aşteaptă un play-off foarte greu. Trebuie să vedem ce am făcut bine în acest campionat, în care am jucat bine, dar mai avem lucruri de îmbunătăţit, eficienţa în primul rând'', a adăugat tehnicianul portughez.


George Ţucudean ar putea reveni pe teren la meciul cu Astra, a opinat Conceicao: ''Ţucudean s-a antrenat cu noi în ultimele zile şi este o soluţie pentru a fi folosit. Nu avem alte probleme de lot, cu excepţia celor cunoscute deja, Moutinho, Males şi Hoban. care continuă procesul de recuperare''.

CFR Cluj nu a mai pierdut un meci cu Astra din 2016, dar statistica nu garantează un alt succes. ''Ce s-a întâmplat face parte din istorie, noi vom continua să scriem această istorie începând de mâine'', a spus portughezul.


Despre demiterea managerului sportiv Cristi Panin, care ar fi ignorat un mesaj SM privind o schimbare în meciul cu Hermannstadt (1-1), tehnicianul portughez a susţinut că nimeni din conducere nu se poate implica în deciziile de le echipă: ''Eu atâta timp cât am fost la CFR, deciziile tehnice sunt în totalitate ale mele, vă asigur de asta. Eu îmi respect jucătorii, iar un antrenor care ia alte decizii decât cele proprii, pierde încrederea grupului''.

În lupta pentru titlu, Conceicao vede angrenate 3-4 echipe: ''Vom vedea ce se va întâmpla la finalul sezonului regulat, pentru că atunci când se vor împărţi acele puncte, evident se va diminua şi diferenţa dintre echipe. Eu consider că se vor lupta pentru titlu, FCSB, Craiova şi CFR, însă ar mai putea apărea şi o altă echipă, cum e Viitorul. Vom trage să intrăm de pe locul întâi în acest play-off, dar vom lua treptat, meci cu meci. Îmi este indiferent dacă în play-off se va califica Iaşi, Botoşani sau Dinamo, Astra şi Sepsi. Ştiu că vom avea cinci adversari greu de înfruntat, indiferent de numele lor”.


CFR Cluj o întâlneşte pe Astra Giurgiu, sâmbătă, de la ora 20:00, pe stadionul ''Dr. Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în etapa a 24-a a Ligii I. În tur, CFR s-a impus cu 2-1 la Giurgiu.

Clasament Liga 1:
1. CFR Cluj 47
2. FCSB 44
3. U Craiova 42
4. Astra Giurgiu 35
5. FC Viitorul 34
6. Sepsi 33
7. FC Botoșani 32
8. Poli Iași 31
9. FC Hermannstadt 29
10. Gaz Metan Mediaș 29
11. Dinamo București 28
12. Dunărea Călărași 21
13. Concordia Chiajna 17

Ultimele Stiri
abonare newsletter