Sport

Rădoi, înaintea meciului de la Cluj împotriva Belgiei: „Pentru noi e ca un meci oficial”

Selecționerul echipei naționale U21 a României, Mirel Rădoi are un obiectiv clar pentru amicalul naționalei de tineret a României contra selecționatei similare a Belgiei, de joi, de la Cluj, își dorește să vadă cât mai mulți jucători nefolosiți în campania de calificare la Euro 2019 și se bucură pentru revenirea lui Denis Drăguș, titular la naționala de seniori contra Serbiei.

Naționala U21 a României începe pregătirea pentru EURO 2019 împotriva Belgiei, iar prima confruntare va avea loc joi, 15 noiembrie, de la ora 19:00, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca.

Selecționerul naționalei U21 a României, Mirel Rădoi nu consideră că meciul contra Belgiei, deși este un amical, trebuie tratată superficial. Ba chiar, Rădoi insistă asupra importanței meciului și mărturisește că le-a subliniat elevilor săi faptul că acest joc este la fel de important ca unul oficial.


Mirel Rădoi a declarat, la conferința de presă după ce jucătorii naționalei s-au reunit la București, că vrea să vadă la lucru în meciul cu Belgia o serie de jucători care nu au fost la lot sau care au jucat foarte puțin.
„Pentru noi practic e ca un meci oficial, asta trebuie să fie atitudinea la fiecare partidă. E normal în continuare să îi vedem pe toți, la fel cum am avut rugămintea către Cosmin Contra să ni-l lase măcar pe Drăguș să putem să vedem și noi felul cum se antrenează, dacă el se va integra și cât de repede se va integra la echipa națională de tineret, îi mulțumesc pe această cale și evident că vrem să vedem și ceilalți jucători care nu au fost sau au fost și au jucat foarte puțin. Mulți dintre ei au deja minute jucate la echipele lor de club și era normal să îi vedem și pe ei la treaba”, a declarat Mirel Rădoi, potrivit telekomsport.ro.

Selecționerul României U21 a vorbit și despre concurența acerbă de la Under 21, dar și despre prezenta la lot a unor jucători mai puțin vizibili la naționala de tineret în ultima vreme.
„Din punctul meu de vedere e un grup care în momentul de față sunt certitudini dar e greu sa vă dau un număr exact, și în momentul de față e clar că între ei intervine acea competiție pentru ceea ce va însemna lotul de 23 pentru campionatul european. Nu neapărat căutări, pentru a ne face o idee ceea ce înseamnă lotul pentru ce urmează, pentru a ne face în continuare o idee pentru campania următoare pentru următoarele calificări și atunci eu cred că era normal să vedem și alți jucători la lotul național de tineret” a mai spus Rădoi, potrivit aceleași surse.


Federația Română de Fotbal a dorit inițial să aranjeze în luna noiembrie un amical de lux cu naționala de tineret a Franței, pe Arena Națională, însă „cocoșii” au refuzat propunerea românilor.

România U21 revine în Gruia după partida cu Țara Galilor, câștigată cu 2-0 pe 12 octombrie, în care a stabilit un nou record de audiență la un meci al naționalei de tineret din preliminarii din ultimii 30 de ani. 12.588 de spectatori au fost prezenți pe stadionul lui CFR Cluj la partida România U21 - Țara Galilor U21.


Pe 16 octombrie, naționala de tineret a României a învins Liechtensteinul cu scorul de 4-0 (3-0), la Ploiești, în ultimul meci din grupa a opta a preliminariilor, și s-a calificat la Europeanul de anul viitor, din Italia și San Marino.

România a reușit astfel a doua sa calificare la un Campionat European de tineret, după o pauză de 21 de ani. A mai participat la Euro în 1998, când turneul final a fost găzduit de țara noastră.


Până la Europeanul de anul viitor, România intenționează să mai dispute două meciuri de pregătire în martie și alte două la sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie, perioade în care selecționerul Mirel Rădoi vrea să aibă parte de două stagii de pregătire.

Campionatul EURO 2019 se va desfășura în perioada 16 - 30 iunie, în Italia și San Marino, iar în acest moment sunt calificate Italia (din oficiu), plus câștigătoarele celor nouă grupe de calificare, adică România, Spania, Franța, Anglia, Germania, Serbia, Croația, Danemarca și Belgia. Pentru ultimele două locuri se vor lupta la baraje Polonia, Grecia, Austria și Portugalia, cele mai bune locuri 2 din toate grupele preliminariilor, fără să se ia în calcul rezultatele cu ultimele clasate.


Tragerea la sorți a grupelor Euro 2019 va avea loc la Bologna, pe 23 noiembrie, la ora 19:00. Tot în noiembrie, pe 12 și 20, se vor stabili și ultimele două calificate la Europeanul de tineret din Italia și San Marino, în urma disputării meciurilor din play-off.

abonare newsletter