Sport

U-BT câștigă în Banat cu SCM Timișoara, scor 90-86

Echipa de baschet masculin U-BT a învins formația SCM Timișoara, în deplasare, scor 90-86, într-o partidă ce a contat pentru etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin.

Cele două echipe au avut un meci destul de echilibrat mergând aproape tot timpul cap la cap, însă pe final U-BT s-a distanţat până în ultimele 10 minute ale meciului. Cu  trei minute înainte de finalul meciului, formația de pe Someș s-a văzut condusă cu 81-77, moment în care Aleks Rasic a reușit să înscrie două coșuri de trei puncte, intercalate de o pătrundere a lui Vlad Moldoveanu, care a beneficiat de un blocaj făcut de poziția 1 (Stanimir Marinov), lucru mai rar întâlnit în baschet.

A fost un meci echilibrat cu 12 schimbări la conducere și 13 situații de egalitate.


Kyndall Dykea a reușit 20 puncte, 6 recuperări, Nandor Kuti a adăugat 16 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Aleks Rasic a încheiat cu 15 puncte (5×3), iar Stanimir Marinov a izbutit 13 puncte, 5 recuperări pentru formația clujeană.

Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvășan, a declarat că în ciuda victoriilor este îngrijorat de partea defensivă.
„Mă bucură victoria, faptul că am reușit în această seară să controlăm ritmul jocului, să mergem rapid peste ei ori de câte ori am avut ocazia, mi-a plăcut jocul nostru ofensiv. Mă îngrijorează, însă, aspectul defensiv și în special numărul mare de recuperări ofensive pe care le-am permis adversarului. Până acum, aproape la toate meciurile am pierdut lupta la recuperare, nu ne putem baza la nesfârșit pe forța ofensivă al unor jucători, trebuie să lucrăm mai mult și să punem osul serios la treabă și în ceea ce privește apărarea”, a declarat Mihai Silvășan.


În etapa a treia, U-BT Cluj va primi vizita baschetbaliştilor de la Steaua Bucureşti. Meciul este programat vineri, 19 octombrie, în Sala Polivalentă.

abonare newsletter