Sport

Simona Halep, nominalizată la titlu de cea mai bună jucătoare a lunii august

Tenismena din România, nr. 1 WTA, Simona Halep a fost nominalizată de site-ul WTA la titlul de cea mai bună jucătoare a lunii august. Românca se luptă pentru această distincţie cu Naomi Osaka, câștigătoarea de la US Open 2018, Serena Williams, finalista ultimul Grand Slam al anului, și cu Kiki Bertens, campioana de la Cincinnati.

Luna trecută, Simona Halep a câștigat turneul de la Montreal și a ajuns până în finala la Cincinnati, dar a fost eliminată prematur de la US Open, în primul tur.

La Montreal, Simona a învins-o în finală din nou pe americanca Sloane Stephens, cu 7-6 (6), 3-6, 6-4, după succesul de la Roland Garros, însă s-a înclinat în ultimul act la Cincinnati în faţa olandezei Kiki Bertens, 2-6, 7-6 (6), 6-2. La US Open 2018, Halep a fost eliminată de Kaia Kanepi, cu 2-6, 4-6.


Serena Williams, 36 de ani, a jucat la US Open 2018 a doua sa finală de Grand Slam a anului, după cea de la Wimbledon. Osaka, 20 ani, a cucerit primul său titlu de Grand Slam la New York, după ce în martie obţine primul trofeu în circuitul profesionist, la Indian Wells. Campioana de la Cincinnati, Kiki Bertens, 26 de ani, se află la al doilea său trofeu în palmares în acest an, primul fiind în primăvară, la Charleston.

Votul se încheie joi seara, la ora 23:59, iar câștigătoarea va fi anunțată vineri de către WTA. Simona Halep a fost desemnată anul acesta de două ori cea mai bună jucătoare a lunii, în ianuarie şi mai.


Câștigătoarele titlului de cea mai bună jucătoare din acest an:
Ianuarie: Simona Halep
Februarie: Petra Kvitova
Martie: Naomi Osaka
Aprilie: Karolina Pliskova
Mai: Simona Halep
Iunie: Petra Kvitova
Iulie: Angelique Kerber

Simona Halep va mai participa doar la trei turnee în 2018, la Wuhan (23-29 septembrie), Beijing (29 septembrie – 7 octombrie) și Turneul Campioanelor de la Singapore (21-28 octombrie).

Etichete: tenis simona halep
abonare newsletter