Sport

Remiză la Mediaș cu „vedetele” CFR-ului

Echipele CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș s-au anihilat reciproc timp de 90 de minute remizând la zero în meciul etapei a 6-a a Ligii 1.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Toni Conceicao a trimis în teren o formulă experimentală, menajând titularii pentru duelul decisiv de joi, din play-off-ul Europa League, contra luxemburghezilor de la Dudelange.

Echipa gazdă a fost cea care a controlat jocul, dar trupa lui Teja s-a lovit de intervenţiile fabuloase ale lui Jesus Fernandez, noul portar al campioanei, crescut de Real Madrid, în vârstă de 30 de ani, fiind la primul meci în poarta CFR-ului.


Prima dată, în minutul 41, când a intervenit fără probleme la un șut plasat de la marginea careului de 16 metri. După doar 4 minute, același Caiado a oferit ratarea începutului de sezon. A șutat, iar mingea respinsă de portarul campioanei a sărit tot la el. Din doar 4 metri, fără adversar în jur, a trimis în transversală.

Repriza secundă a fost una mult mai animată pentru cele două formații, intrarea la pauză a lui Omrani dezmorțind echipa CFR-ului care a părut mult mai hotărâtă de a marca.


Minutul 70 a însemnat debutul „Bestiei” Julio Baptista, în tricoul echipei clujene. „Vedeta” clubului din Gruia i-a luat locul lui Alexandru Ioniță, cel mai activ jucător al oaspeților. Imediat, Sorin Bușu a văzut al 2-lea cartonaș galben, pentru o intrare cu piciorul sus asupra lui Tambe.

Chiar dacă au jucat mai bine de 30 de minute în superioritate numerică, jucătorii CFR-ului nu au reușit să marcheze, scorul rămânând neschimbat până la finalul meciului, 0-0.


Gaz Metan urcă pentru moment pe locul 6, cu 8 puncte acumulate. CFR este în continuare lider, cel puțin până la înfruntarea dintre Viitorul și FCSB.

Echipele de start:
Gaz Metan: Pleşca - Creţu, M. Constantin, I. Cristea, Buşu - Fofana, Coimbra - Olaru, Chamed, Caiado - Carlos Fortes.
Rezerve: D. Cristea - Romeo, Pop, Ely Fernandes, Buziuc, Trif, Stancu. Antrenor: Mihai Teja.


CFR Cluj: Fernandez - Peteleu, Lang, Mureşan, Andrei Radu - Bordeianu, Males, Ioniţă - De Luca, Tambe, Costache.
Rezerve: Rus, Hoban, Pârv, Ganea, Mailat, Baptista, Omrani. Antrenor: Toni Conceicao.

abonare newsletter