Sport

Dan Petrescu şi-a reziliat contractul cu CFR Cluj

Dan Petrescu şi-a reziliat, în cursul zilei de azi, contractul cu CFR Cluj! Tehnicianul de 50 de ani a negociat azi termenii despărţirii de gruparea din Gruia, alături de care a câştigat titlul de campion în sezonul recent încheiat. Cele două părţi au ajuns la un acord, astfel că antrenorul a devenit liber de contract şi va pleca în China.

Viitoarea destinaţie a lui "Super Dan" este, cel mai probabil, Guizhou Hengfeng, acolo unde e momit cu un salariu de 800.000 de euro pe an. Chinezii au făcut presiuni în ultimele zile, dar lucrurile nu s-au rezolvat imediat, din cauza clauzei de reziliere pe care tehnicianul o avea în contract: pentru a pleca din Gruia, Petrescu trebuia să plătească 400.000 de euro, scrie digisport.ro.

Dan Petrescu şi CFR Cluj pun la punct detaliile unei despărţiri programate să se întâmple în zilele următoare. Lucrurile se pot rezolva mai repede decât credea fiecare dintre părţi, după ce chinezii de la Guizhou Hengfeng i-au spus lui Dan Petrescu că vor să transfere şi un fundaş de la echipa campioană a României. Aşa, ambele părţi pot renunţa la clauza de reziliere de 400.000 de euro.


Guizhou Hengfeng este pe ultimul loc după 11 etape, cu o singură victorie şi un rezultat de egalitate. Antrenorul român ar debuta pe 18 iunie, contra campionilor în exerciţiu, Guangzhou Evergrande.

800.000 de euro pe an este salariul cu care Dan Petrescu este ademenit în China. La CFR avea 400.000 de euro, cel mai mare contract din fotbalul românesc.


Pentru Dan Petrescu pare un deja vu, după ce în urmă cu fix trei ani pleca de la ASA Tg Mureş la Jiangsu Suning împreună cu Marius Constantin, imediat după câştigarea Supercupei României. Şansele cele mai mari le are brazilianul Vinicius, dar şi francezul Boli li se pare interesant asiaticilor.

Edi, favorit să-i ia locul


Cele mai mari şanse să preia postul lui Petrescu le are Edward Iordănescu, despre care inclusiv antrenorul care a câştigat titlul cu CFR a avut cuvinte de laudă. Pe listă s-au mai aflat, în diferite momente ale relaţiei mai puţin bune traversate de conducere cu tehnicianul bucureştean, Victor Piţurcă, Loţi Boloni şi Marius Şumudică. Clujenii s-au oprit însă la Iordănescu pentru că este genul de antrenor care se aseamănă în mai multe privinţe cu Petrescu.

”Nu am am semnat cu nimeni! Nu am nici măcar un acord verbal. Cu atât mai mult cu un club care are un antrenor în funcție. Unul care a făcut performanță și pe care îl apreciez și respect foarte mult. Nu știu pe ce drum voi merge din vară, însă în acest moment șansele cele mai mari sunt pentru o colaborare în străinătate, chiar dacă e posibil orice, inclusiv să rămân în țară”, a scris Iordănescu jr. pe contul său oficial de facebook. Mesajul său lasă însă porţile deschise pentru orice.


Posibila "colaborarea în străinătate" este însă extrem de plauzibilă pentru că dacă CFR-ul nu a prezentat şi o ofertă clară pentru că existau şanse ca Dan Petrescu să rămână la echipă, din Arabia Saudită există şi oferta de salariu: un milion de euro pentru doi ani. Plus o sumă din care Iordănescu jr. să-şi plătească staff-ul.

În această vară, Edi Iordănescu, 39 de ani, s-a aflat şi pe lista celor de la Legia Varşovia, acolo unde a mai fost şi Gică Hagi.

abonare newsletter