Sport

Succese în lanţ la Campionatele Naţionale de Orientare în Alergare

În cursul lunii aprilie s-au desfăşurat în organizarea Federaţiei Române de Orientare primele campionate naţionale la orientare în alergare. Prima, cea de semimaraton a avut loc la Târgu Jiu, de unde juniorii Clubului Sportiv TranSilva Cluj s-au întors cu cinci medalii.

La juniori I. atât la fete cât şi la băieţi au obţinut victorii duble. În urma învingătorilor detaşaţi Virag Timea şi Knobloch-Esztergar Peter, pe locurile doi s-au clasat tot sportivi ai C.S. TranSilva prin Bartha Dorottya şi Vigh Lorand. La juniori II. Voros Adam s-a clasat pe locul trei.

Campionatele Naţionale de Echipe, la Braşov şi Poiana Braşov


În minivacanţa de 4 zile de 1 Mai s-au defășurat la Braşov şi Poiana Braşov Campionatele Naţionale de Echipe. Echipele câştigătoare sunt desemnate prin însumarea timpilor individuali obţinuţi de cei doi componenţi ai echipei pe parcursul a trei zile de întreceri.

C.S. TranSilva a participat la această competiţie cu 6 echipe, toate terminând între primele trei locuri.


Aşa cum era de aşteptat - conform rezultatelor individuale de la CN semimaraton - echipele formate din Virag Timea şi Bartha Dorottya, respectiv Knobloch-Esztergar Peter şi Vigh Lorand au câştigat detaşat şi au obţinut titlurile de campioni naţionali la junioare I., respectiv tineret masculin. La juniori I. deşi participarea a fost cea mai deficitara, s-au realizat cele mai strânse rezultate. Echipa clujeana formată din Szikszai Csongor şi Csis Nandor s-a clasat pe locul doi, devansând echipa băimăreană de pe locul trei cu doar o secundă.

La categoria senioare echipa clubului TranSilva Cluj formată din Neda Agnes şi Bogya Yana s-a clasat pe locul doi după o strânsă lupta cu echipa CSU Craiova care i-a devansat cu 2 minute 12 secunde. Deşi la seniori clujul nu a avut echipa, totuşi a fost reprezentat prin Bogya Tamaş, care în culorile clubului sportiv Unirea din Alba Iulia a câştigat titlul naţional alături de Zinca Ionuţ şi Brabiescu Paul.


Copiii s-au “înghesuit” să participe

La categoriile de copii a fost participarea cea mai numeroasă. La ambele categorii – copii sub 14 ani şi copii sub 12 ani – echipele clubului TranSilva s-au clasat pe locurile trei prin Jancsik Endre şi Albert Matyas respectiv Szikszai Balazs şi Vigh Ervin.


    În total la cele 2 campionate naţionale sportivii de la TranSilva Cluj s-au întors cu 4 medalii de aur, 4 de argint şi 3 de bronz, fiind clubul cu cele mai multe reuşite.

    Mulțumiri pentru datele furnizate antrenorului C.S. TranSilva Cluj, dl-ui Tõkés Árpád.


 

 

 

abonare newsletter