Sport

Tenis: Nume mari ale tenisului mondial vor fi la Cluj-Napoca

Nume mari ale tenisului mondial, precum fostul jucător croat Goran Ivanisevic, gemenii americani Bob şi Mike Bryan, dar şi jucători care au influenţat tenisul românesc în ultimii ani, Andrei Pavel, Florin Mergea şi Adrian Ungur, au confirmat participarea la demonstrativul de tenis din cadrul evenimentului Sports Festival, care va avea loc în luna iunie la Cluj-Napoca.

Fraţii Bryan formează cea mai bună pereche din istoria tenisului de dublu masculin, lideri mondiali la dublu timp de 10 ani, cu 116 titluri ATP în palmares şi 6 Grand Slam-uri. Un alt model al tenisului mondial este croatul Goran Ivanisevic, care a urcat până pe locul 2 în clasamentul ATP, are în palmares un titlu de Grand Slam şi alte 22 de trofee.

Sala Polivalentă din Cluj va găzdui în 15 iunie întâlnirea dintre cele două echipe, Team Romania şi Team World, iar organizatorii promit şi alţi invitaţi surpriză în cadrul showului de tenis, potrivit sursei menţionate. Conform formatului anunţat de organizatori, Pavel va juca la simplu cu Ivanisevic, iar la dublu vor avea loc meciurile Pavel/Ungur - Ivanisevic/Bryan şi Bob Bryan/Mike Bryan - Pavel/Mergea.

''Suntem încântaţi că venim în România în această vară pentru Sports Festival. Jucăm turnee de aproape 20 de ani acum şi am fost norocoşi să devenim prieteni cu mai mulţi jucători români de-a lungul anilor. În plus, Goran este o legendă vie, o să fie distractiv să jucăm din nou cu el. Am auzit lucruri minunate despre România şi suntem recunoscători pentru această oportunitate'', au declarat Mike şi Bob Bryan.

''Ar fi bine ca Andrei să se antreneze. De dragul vremurilor pe care le-am petrecut împreună în circuit sper să facem un meci frumos, în care eu să aduc punctul pentru echipa mea'', a spus, la rândul său, Goran Ivanisevic.

Andrei Pavel, actual antrenor al Simonei Halep şi fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, a afirmat: ''Atmosfera de la Cluj e unică. E ceva ce nu nu am trăit cât am fost jucător de Cupa Davis. Sper ca în iunie să mă bucur şi eu de acest public minunat şi să câştige echipa României ediţia 1 a festivalului''.

''Nu puteam rata o întâlnire cu fraţii Bryan. Vin pe jos până la Cluj dacă e nevoie. Îi mulţumesc lui Andrei şi lui Cosmin (Hodor, n. red.) pentru propunere'', a subliniat Florin Mergea.

''Pentru mine este o onoare că sunt chemat să joc la un asemenea eveniment. Vom face spectacol şi vom ţine la Cluj prima ediţie a trofeului!'', a precizat Adrian Ungur.

''Era o idee mai veche a noastră să organizăm în sala de la Cluj meciuri de tenis pe echipe. Sports Festival e cea mai bună ocazie pentru asta şi e de-abia începutul. Anul acesta avem trei câştigători de Grand Slam-uri în sală. Toate meciurile vor fi cele mai bune demonstrative la această oră. Sper ca la anul să realizăm o surpriză şi mai mare şi tenisul de nivel mondial să devină o tradiţie în Sports Festival'', a declarat Cosmin Hodor, coorganizator al demonstrativului de tenis.

''Tenisul nu putea lipsi de la Sports Festival. E unul din sporturile care a prins multă putere şi simpatie în ultimii ani, datorită Simonei (Halep). E un sport a cărui ascensiune merită studiată şi sprijinită! Noi suntem încântaţi să organizăm un demonstrativ - show de tenis cu asemenea jucători, în cea mai frumoasă sală din România'', a manţionat Mirel Alexa, Director Executiv Sports Festival

Tot în cadrul Sports Festival va avea loc şi confruntarea dintre legendele fotbalului, un meci demonstrativ între ''Generaţia de Aur'' şi Barcelona Legends, pe 16 iunie, pe Cluj Arena, la care s-au vândut deja 9.000 de bilete.

Sports Festival, care va avea loc în perioada 14-17 iunie, oferă publicului posibilitatea de a experimenta sportul alături de campioni şi prin a fi parte din competiţii sportive de amatori sau semiprofesionişti, antrenamente, vizionări de meciuri, de a învăţa regulile unui sport nou, de a profita de infrastructura pe care organizatorii o pun gratuit la dispoziţia lor. Peste 20 de sporturi vor fi regăsite în cadrul festivalului, printre care fotbal, tenis, handbal, baschet, beach volley, tenis de masă, golf, oină, atletism.

Etichete: cluj-napoca tenis
abonare newsletter