Sport

Soarta lui Daum este în mâinile lui Răzvan Burleanu

Selecționerul Christoph Daum și-a prezentat raportul de activitate, avut la echipa națională, în fața Comisiei Tehnice a Federației.

Decizia finală, însă îi aparține lui Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Comisia FRF care l-a analizat pe Daum a fost formată din 19 membri, iar potrivit Digisport, aceștia au avut doar un rol consultativ.


Majoritatea membrilor din Comisie au votat pentru Daum, Marcel Pușcas însă s-a opus păstrării actualului selecționer.

”Eu i-am spus punctul meu de vedere domnului Daum, i-am spus că rolul domniei sale în România este să califice echipa națională. Am spus că nu avem o echipă atât de slabă încât să nu putem aborda locul 2 în această grupa. Mi-a dat dreptate, mi-a spus că e o părere pertinentă. I-am spus că mai sunt patru etape, există nu numai demitere, există și demisie în fotbal și ceea ce recomandă menținerea unui antrenor oriunde în lumea asta e rezultatul. Restul sunt vorbe frumoase, împachetate. Practic o eventuală calificare ar fi dublat bugetul federației, ceea ce ar fi permis ca proiectele puse în aplicare să se ducă la îndeplinirea mai ușor. I-am mai spus că s-a apelat la un antrenor străin pentru că pretențiile sunt mai mari și mi-a dat dreptate, a spus că este o părere pertinentă. A recunoscut că a fost adus să califice echipa în Rusia, obiectiv nerealizat.” a declarat Pușcas, pentru digisport.


”Rolul comisiei este unul consultativ”

Pușcas a explicat: ”Comisia Tehnică a discutat despre situația domnului Daum la echipa națională. Nu s-a votat absolut nimic, noi nu decidem dacă domnul Daum mai rămâne sau nu selecționer, decizia îi aparține domnului Burleanu. Rolul comisiei este doar unul consultativ. Fiecare membru și-a spus punctul de vedere. Au fost opinii diferite, majoritatea membrilor au fost de partea selecționerului. Toți antrenori din lumea știu ce îi așteaptă, știu de când se apucă de meseria asta că stau cu bagajul la ușă. Există la fiecare ședință o stenogramă care probabil o să-i fie înmânată domnului președinte.”


Sumă uriașă în cazul unei demisii

În cazul în care Daum va fi demis, FRF trebuie să-i plătească drept despăgubire trei milioane de euro.


Întrebat cum a decurs întâlnirea, Pușcaș a declarat: ”A fost o discuție extrem de interesantă, de utilă. Domnul Daum a prezentat ceea ce a făcut până acum, ceea ce trebuie în mod ideal făcut, ușor scolastică prezentarea, dar a fost bine. A fost interesantă, ca un curs, după care a început să-și prezinte activitatea și bineînțeles că s-a finalizat cu întrebările din partea membrilor comisiei.”

Comisia Tehnică a FRF este formată din Mihai Stoichiță-președinte, Ionuț Badea și Aurel Țicleanu -vicepreședinți, Sandu Tăbîrcă-secretar general, Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos-membri, Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu-membri fără drept de vot.


România, sub comanda lui Daum, a reușit o singură victorie, trei egaluri și două înfrângeri.

abonare newsletter