Sport

Cristi Chivu, observator tehnic al UEFA la finala Europa League

Fostul internațional român Cristian Chivu este prezent miercuri la Finala Europa League în calitate de observator tehnic al UEFA. În această finală se vor duela echipe mari precum Manchester United-Ajax Amsterdam.

”Ca un fundaș puternic, Chivu a urcat înălțimi considerabile. În acest sezon, UEFA i-a oferit șansa de a-și spori și mai mult cunoștințele despre joc, lucrând ca observator tehnic. Prima sa campanie în acest rol culminează cu ocuparea unui scaun de observator la finala de miercuri a UEFA Europa League” se menționează într-un comunicat pe site-ul oficial UEFA.

”Pentru mine, este o nouă provocare, o nouă experiență. Am posibilitatea de a gândi într-o manieră diferită- ca jucător, de exemplu, antrenorul de dădea toate informațiile asupra adversarului. Acum, trebuie să reflectez la cele două echipe, iar asta însemnă că trebuie să urmăresc meciul cu mare atenție. Ca suporter, privești ceea ce face echipa pe care o încurajezi. Ca observator tehnic, trebuie să urmărești ambele echipe. Observatorul are ocazia să vadă ceea ce gândește antrenorul, cum reacționează la dificultățile cu care echipa sa se poate confrunta în cursul meciului. Este cu adevărat interesat, pentru că încerc să potrivesc gândurile mele cu cele ale antrenorului, pentru a vedea dacă acesta gândește ca mine.” a declarat fostul fundaș pentru Agerpres.


Întrebat care este favorită în această dispută, Cristi a răspuns ”Ajax are foarte mulți jucători tineri, e un mare succes pentru ei că au ajuns iar în finală. Pe de altă parte și Manchester United are jucători tineri dar aceștia sunt mult mai experimentați. Va fi un joc frumos de urmărit, sunt sigur de asta.”

Meciul de la Stockholm, va avea o importanță deosebită pentru Chivu pentru că românul și-a petrecut 4 ani din cariera sa la Ajax.


Chivu a mai evoluat la echipe precum Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam, AS Roma și Internazionale Milano.

De asemenea, Cristi Chivu a îmbrăcat de 75 de ori tricoul Naționalei.

abonare newsletter