Sport

Ghinion la primul exerciţiu al unui român la Europenele de Gimnastică. Sportivul a fost transportat la spital

Sportivul român Laurențiu Nistor s-a accidentat la spate miercuri, în cadrul exercițiului său la bară fixă şi a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgență 1 din Cluj-Napoca.

FOTO Arhivă FOTO Arhivă

Românul, primul sportiv tricolor care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, a suferit o accidentare la spate în urma exercițiului său la bară fixă și a fost scos cu targa din sală de echipa de medici, transmite Agerpres. Gimnastul a suferit doar o contractură, potrivit lui Adrian Stoica, conform președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica. Totuşi, momentul incidentului a dat emoţii serioase celor prezenţi în sală, întrucât sportivul nu s-a mişcat pentru câteva momente. „El a rămas nemișcat pentru că șocul respirator a fost destul de dur la contactul cu salteaua. Dar, după cum am spus, este bine din informațiile pe care le am până în acest moment", a declarat Adrian Stoica.

La câteva secunde de la începerea exercițiului său la bară fixă, Laurențiu Nistor a ratat prinderea barei și a căzut pe burtă la mare distanță de aparat. El a rămas nemișcat şi a fost imediat înconjurat de reprezentanții staff-ului lotului României și de o echipă de medici. Sportivul a transmis că accidentarea a survenit la spate, iar medicii au decis să îi imobilezeze gâtul. Nistor a petrecut câteva minute nemișcat pe saltea, până când medicii l-au scos pe targă, în aplauzele de susținere ale spectatorilor prezenți la Sala Polivalentă.


Incidentul a avut loc chiar în fața președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, care a plecat din sală pentru a se interesa de situația sportivului. Laurențiu Nistor a fost primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, în a doua subdiviziune de calificări. El a încheiat prima rotație la bară fixă și urma să mai concureze și la paralele.

Campionatele Europene de gimnastică artistică individuală au loc între 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediție găzduită de România. La startul competiției se aliniază 274 de sportivi (168 la masculin și 106 la feminin) din 37 de țări.

abonare newsletter