Sport

Voleibaliştii Universităţii Cluj, "ca Barcelona"

Echipa de volei masculin Universitatea Cluj a produs surpriza etapei a 21- a Diviziei A1, câștigând meciul cu LMV Tricolorul Ploiești cu 3-2 la seturi după ce a fost condusă cu 2-0. Managerul formaţiei, Bogdan Ungureanu, a comparat succesul clujenilor cu cel al echipei de fotbal FC Barcelona de miercuri.

FOTO Ştefan Martinescu (u-cluj.ro) FOTO Ştefan Martinescu (u-cluj.ro)

Dacă Barcelona a avut de recuperat 4 goluri încasate în primul tur cu Paris Saint Germain - PSG, respectiv un gol primit acasă, învingând cu un incredibil 6-1 în returul jucat miercuri seară, clujenii s-au întrebuinţat serios pentru a nu le permite miercuri la Sala Sporturilor "Horia Demian" ploieştenilor să câştige şi al treilea set, care ar fi tranşat în orice moment disputa în favoarea oaspeţilor. După 17 – 25 şi 21 – 25, elevii lui Romeo Lotei au avut tăria să revină cu 25 – 19, 32 – 30, iar în decisiv să obţină o diferenţă de 2 puncte, necesare pentru a triumfa, la 18 – 16. Este prima victorie a clujenilor în confruntările directe din primul eşalon valoric.

„Echipa pe care o conduc m-a făcut să fiu mândru de ea și vreau să o numesc «gașca nebună»!. Așa cum ne-a adus de multe ori de la extraz la agonie, ieri și-a luat revanșa și ne-a adus de la agonie la extraz și am demonstrat că nu banii și locul din clasament câștigă un meci ci sufletul. Ieri s-au întâmplat două minuni, una a făcut-o echipa de volei masculin  «U» Cluj și una FC Barcelona”, a declarat managerul echipei universitare.

abonare newsletter