Sport

UPDATE U-BT a învins Sibiul şi e în semifinalele Cupei României

U-Banca Transilvania a învins cu 88-70 CSU Sibiu marţi seară în sferturile Cupei României de Baschet Masculin, în cadrul Turneului Final 8 desfăşurat în oraşul sibian.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO Arhivă Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun marcator al clujenilor. FOTO Arhivă

UPDATE ”Acest meci a arătat ca o adevărată finală și sper că le-a plăcut atât celor din sală, cât și celor de acasă. Avem mâine o zi liberă, avem timp să ne revenim și să ne gândim la meciul cu Steaua”, a declarat Vlad Moldoveanu. 

”Știam că la Sibiu va fi o atmosferă incendiară, însă eu mă bucur când avem posibilitatea să jucăm în astfel de atmosferă! Publicul a oferit astăzi un adevărat spectacol, atât cel din sibiu, cât și fanii noștri, care au venit astăzi în număr atât de mare și ne-au împins de la spate. Meciul a fost ca toate meciurile cu Sibiul, de rezistență, foarte fizice. E mai greu cu doi români în permanență pe teren, trebuie să te gândești tot timpul când faci rotație pe cine ții în teren, însă toate echipele joacă în această competiție cu aceași regulă și nu avem ce comenta. Nu am câștigat, însă, nimic în această seară, am venit aici să câștigăm trei meciuri, iar în această seară am reușit abia cu primul!”, a menţionat antrenorul Vlad Moldoveanu.


Formația din Cluj va întâlni în semifinale echipa Steaua București, joi de la ora 18.

ȘTIRE INIȚIALĂ Deţinătorii trofeului, baschetbaliştii lui U-BT s-au dezlănţuit în ultimul sfert, 22-10, după ce în precedentele trei scorul a fost strâns, 22-18, 18-16, 26-26.


Vlad Moldoveanu a reuşit un meci de senzaţie, cu 21 de puncte şi 9 recuperări şi a fost secondat de Dykes 19 puncte şi 5 pase decisive, Adamovic 17, Barro 10, 7 r, Torok 7, Rasic 6, Pustozvonov 5, Kuti 3.

Clujenii s-au calificat în semifinalele Cupei României şi aşteaptă deznodământul celorlalte trei sferturi. Steaua a învins Craiova cu 88-63, în timp ce mâine, miercuri, se hotărăsc învingătoarele dintre BC Mureş - Phoenix Galaţi şi BC Timişoara - CSM Oradea.

abonare newsletter