Sport

CFR Cluj, „campioana” din teren. Clujenii sunt lideri la aproape toate capitolele în Liga 1

CFR Cluj a obţinut cele mai multe puncte, în funcţie de rezultatele din teren, în actualul sezon al Ligii 1 de fotbal şi este lideră la aproape toate capitolele din linia de clasament. Fără penalizarea de 6 puncte vişiniii ar fi acum pe locul 1.

„Feroviarii” antrenaţi de Vasile Miriuţă au oficial 29 de puncte şi sunt pe locul 5 în Liga 1 de fotbal, însă pe teren clujenii au acumulat cu 6 puncte mai mult. Cu 35 de puncte, CFR-ul ar fi acum pe locul 1 în clasamentul Ligii 1, cu un punct înaintea Stelei.

”E normal că ai un regret. Adică, pe teren am făcut 35 de puncte. Normal suntem pe primul loc, dar se pun doar punctele din clasament. Este bine că ne-am distanțat un pic de urmăritoare. Respirăm un pic, pentru că, peste trei zile, avem cu Timișoara acasă (luni, n. red.)”, a declarat Vasile Miriuţă.


Chiar dacă la capitolul puncte clujenilor le este scăzută penalizarea amintită, linia de clasament le păstrează performanţele obţinute pe teren.

Liderii golaverajului

CFR a obţinut cele mai multe victorii în Liga 1, 10, la fel ca Viitorul, Craiova şi Steaua şi a suferit doar 3 înfrângeri, cele mai puţine din campionat, la fel ca Gaz Metan Mediaş. Elevii lui Miriuţă au cea mai bună apărare, alături de Steaua, cu doar 14 goluri primite şi sunt la doar o lungime în spatele lui Dinamo, în ce priveşte golurile marcate, în număr de 30. Dinmoviştii au primit în schimb cu 7 goluri mai mult, astfel că „feroviarii” sunt liderii detaşaţi ai golaverajului, cu +16.


Tot la capitolul performanţă, elevii lui Miriuţă au învins în actualul sezon atât Steaua cât şi Dinamo, pe ambele în capitală.

CFR Cluj a fost penalizată la începutul sezonului cu 6 puncte, din cauza unor restanţe salariale. Comisia de Fond a Sistemului naţional de licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal a penalizat clubul cu 9 puncte iniţial, dar clubul ardelean a făcut recurs şi Comisia de Apel a redus penalizarea la 6 puncte.


 

abonare newsletter