Sport

Andone versus Andone. CFR joacă deseară la Dinamo, antrenată de omul care a adus două titluri în Gruia

Andone versus Andone. Aşa ar putea fi caracterizată confruntarea programată astăzi între Dinamo Bucureşti, antrenată de fostul fundaş de fier al „câinilor” şi CFR Cluj, echipa căreia „Fălcosul” i-a adus două titluri de campioană în vitrină. Dinamo şi CFR sunt cele două formaţii cu care tehnicianul a reuşit eventul în România.

Dinamo şi CFR sunt în actuala ediţie de campionat cele mai ofensive grupări din Liga 1, cu câte 26 de goluri marcate fiecare şi ocupă locurile 5 – CFR şi 6 – Dinamo, în clasamentul Ligii 1, după 16 etape. Cele două echipe cu acelaşi număr de puncte, 23. Clujenii au fost penalizaţi cu 6 puncte din cauza datoriilor, altfel echipa pregătită de Vasile Miriuţă ar fi fost acum pe locul 3, cu 29 de puncte.

„Au altă echipă”

„Întâlnim CFR-ul într-o perioadă foarte, foarte bună. Cunosc clubul, dar au mai rămas puțini jucători care erau când am fost eu. Cred că doar Camora mai e. Nu mai e nici o echipă cum am întâlnit-o noi la începutul sezonului. Acum are un joc bazat pe posesie, nu mai aruncă mingea în careu”, a declarat înainte de meci antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone.


De cealaltă parte Miriuţă speră că formaţia sa va continua forma bună pe care o traversează şi va învinge din nou Dinamo, în capitală, după victoria din acest an în finala Cupei României.

În timp ce CFR-ul beneficiază de o stabilitate, cel puţin deocamdată, a băncii tehnice, condusă de Vasile Miriuţă, funcţia lui Andone la Dinamo a fost pusă în discuţie în ultimele luni.


Meciul programat astăzi, luni, de la 20.30, va fi transmis în direct pe Digisport.

Două titluri în Gruia

În calitate de antrenor Ioan Andone a câştigat eventul – Cupa şi Campionatul - atât cu Dinamo, în 2004, cât şi cu CFR, în 2008. Pentru CFR el a mai adus un titlu de campioană şi în 2012, antrenând în anul respectiv echipa în primele 3 meciuri din grupele Champions League. „Ando” pregăteşte Dinamo din mai 2016. Dacă formaţia din Gruia – CFR Cluj i-a adus lui Ioan Andone satisfacţia pregătirii unei echipe în Champions League, clubul din Ştefan cel Mare – Dinamo este cel unde el s-a consacrat ca jucător, în linia defensivă, evoluând aici între 1983-1990, perioadă în care a jucat constant şi în echipa naţională, pentru care a strâns 55 de selecţii şi 2 goluri.

abonare newsletter