Sport

U-BT rămâne lider în Liga Naţională, după victoria cu Craiova

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a câştigat cu 80-71 partida cu SCM U Craiova jucată duminică seară, în etapa a 8-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. Pentru clujeni urmează un derby de foc în FIBA Europe Cup, cu Gaziantep Basketbol, miercuri la Cluj.

Dykes și-a sărbătorit sâmbătă ziua de naștere. FOTO arhivă / Șandor Manases Dykes și-a sărbătorit sâmbătă ziua de naștere. FOTO arhivă / Șandor Manases

Meciul disputat duminică seară la „Horia Demian” între U-BT Cluj şi SCM U Craiova a fost controlat în cea mai mare parte a sa de către baschetbaliștii lui Mihai Silvășan, aflându-se la conducere aproape tot timpul. După prime două sferturi relativ echilibrate, cel de-al treilea a consemnat o desprindere de 16 puncte în penultimul minut din sfertul respectiv, astfel încât oaspeţii nu au mai avut puterea de a reveni în final.

U-Banca Transilvania - SCM U Craiova 80-71 (19-17, 15-17, 28-16, 18-21). Marcatorii clujenilor au fost: Dykes 17 puncte, Adamovic 15, Rasic 13, Barro 12, Moloveanu 7, 11 recuperări, Pustozvonov 7, Jucan 5, Torok 4. Pentru Craiova au înscris Paul 21, Abrams 16, Marinovic 12, Sepa 8, Fraseniuc 8, Dino 4, Solopa 2.  Clujenii se menţin pe locul 1 în Liga Naţională, cu 13 puncte, la fel ca Steaua, formaţie pe care au învins-o în actualul sezon, dar cu un coşaveraj superior.


„Legăm victorii”

”Este foarte important că reușim să legăm victorii chiar și în serile în care jocul nostru nu este cel mai spectaculos, este ceea ce ne-am dorit. Astăzi, de pildă, am avut o seară destul de proastă în ofensivă, însă eu le spun demult și o să le spun în continuare băieților că în acest gen de seri, în care nu ne merge atacul, trebuie să găsim resurse în apărare, printr-o determinare mai mare să câștigăm. În această seară am reușit și nu pot decât să mă bucur. Vom vedea ce a mers rău, vom analiza meciul și vom merge mai departe. Miercuri ne așteaptă finala pentru locul 1 în grupa FIBA Europe Cup, un meci foarte important și foarte greu pentru noi”, a declarat Mihai Silvăşan după meci.

Sărbătorit

Cel mai iubit jucător al clujenilor, Kyndall Dykes şi-a sărbătorit sâmbătă ziua de naştere. Baschetbalistul american a împlinit 29 de ani, iar fanii au ţinut să marcheze la meciul programat duminică evenimentul: ”Este foarte importantă pentru noi această victorie, întucât ne menține într-o linie corectă, ne oferă confort pentru a ne gândi la următorul joc, cel din cupele europene cu Gaziantep. Pentru mine, personal, este un sentiment minunat să văd că atâția fani au venit pentru mine, mi-au cântat «La Mulți Ani!», mi-au adus un tort, este extraordinar! Cu atât mai mult cu cât am câștigat meciul, le sunt recunoscător tuturor acestor oameni minunați!”, a declarat Kyndall Dykes.


Derby „de foc”

Pentru U-Banca Transilvania urmează un meci foarte dificil, miercuri, pe acasă, cu Gaziantep Basketbol, din Turcia. Meciul este decisiv pentru ocuparea primului loc în Grupa G a FIBA Europe Cup și va avea loctot la Sala Sporturilor ”Horia Demian” miercuri, 16 noiembrie, de la ora 20.30, fiind televizat de postul sport.ro. Preţul biletelor este 20 de lei şi pot fi achiziţionate de pe site-ul biletmaster. Clujenii sunt pe primul loc în grupă, cu 8 puncte, cu doar o lungime în faţa echipei turce.

abonare newsletter